Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZVANI ZBOG SEKSIZMA

Organizacija za zaštitu prirode ispričala se zbog plakata: 'Stvarno smo promašili način komunikacije'

WWF Adria
WWF Adria
06.10.2022.
u 22:25

Pojašnjeno je i što su htjeli prikazati svojim sadržajem. Naime, objavili su nove plakate s novim natpisima.

Nakon što se Unicef našao na udaru kritika zbog plakata objavljenih u Zagrebu, koje su u konačnici uklonili, zbog objava se danas ispričala i WWF Adria, Svjetska organizacija za zaštitu prirode. 

WWF Adria je, naime, objavila nekoliko fotografija koje su mnogi smatrali seksističkima. "Ne diraj mi ribicu", pisalo je uz fotografiju ženske noge. "Velike ribe preferiraju mali alat", stajalo je uz fotografiju muškarca s mjernim instrumentom. "Radije hvatam strane nego domaće ribe", bio je natpis na fotografiji muškarca koji je bio okružen ženama. 

- Nije nam jasno o kakvoj se to kampanji radi i koja bi to finalno poanta trebala biti, ali seksističke poruke ni u kakvom obliku ne bi trebale zagađivati digitalni okoliš. Netko je pomiješao gerilu i gorilu u WWF Adria - navela je jučer Facebook stranica "Seksizam naš svagdašnji".

WWF Adria ispričala se putem društvenih mrežama i ustvrdila kako su shvatili da su "promašili način komunikacije".

- Iskreno nam je žao zbog bilo kakve povrede ili uvrede uzrokovane nedavnim objavama. Nakon što smo čuli reakcije zajednice, shvatili smo da smo stvarno promašili način komunikacije. Svjesni smo toga i iskreno nam je žao zbog našeg propusta - navode.

Pojašnjeno je i što su htjeli prikazati svojim sadržajem. Naime, objavili su nove plakate s novim natpisima: "Radije hvatam turiste nego domaće ribe", "Velike ribe preferiraju mali ribolovni alat", "Ne diraj ribu". 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar zidam spremno
zidam spremno
23:07 06.10.2022.

Pravo na politicku nekorektnost jest temeljno ljudsko pravo. Rodni srereotipi su prirodno zadani, dok je njihovo nasilno brisanje samo uzaludan pokusaj silovanja ljudske prirode nametnutom protuprirodnom diktaturom.

SK
skupiduša
23:18 06.10.2022.

Plakat ne odgovara cilju, potpuno promašen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije