Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ (21) NEPRAVOMOĆNO OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SILOVANJE

Optuženi sutkinji kroz suze: Hvala gospođo, godinu dana sam unutra!

Zgrada Županijskog suda u Zagrebu obnavlja se nakon potresa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.02.2021.
u 15:30

Sud ga je nepravomoćno  oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

Hvala gospođo, godinu dana sam  unutra - plačući od sreće kazao je 21-godišnjak nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu čuo, da ga se nepravomoćno oslobađa optužbi za silovanje 19- godišnjakinje.

Teretilo ga se da je 9. veljače 2020. vozio s djevojkom u automobilu te da je u nekom trenutku skrenuo s ceste na dionici između Nove Gradiške i Popovače. Potom ju je zatražio, navodilo se u optužnici, da imaju spolni odnos. Ona je to odbila i, tvrdi tužiteljstvo, istrčala iz auta i potrčala prema šumi. On ju je dostigao i bacio na tlo i vratio u auto. Potom su nastavili vožnju do Zagreba gdje ju je, navodilo se u optužnici, tijekom noći u kući člana svoje obitelji više puta silovao. Sud je odbio optužbu da joj je 11. veljače 2020. nazivao i prijetio da će ju ubiti iz pištolja ako obavijesti policiju.

Sud ga je nepravomoćno  oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza.

- Nije sa sigurnošću dokazano da ste je silovali.  Njezin iskaz je bio konfuzan, nije bio životan te je bio neuvjerljiv. Ona se  čula s ujakom kojem je rekla da je sve u redu. Za tragove na vratu, za koje je ona rekla da su od gušenja, a vi da su "ljubavni ugrizi" vještak  je ustvrdio da su mogli nastati i na jedan i drugi način. Sud mora biti siguran kad osuđuje okrivljenog. Nismo sigurni da se to dogodilo na način na koji je navedeno u optužnici - naveo je sud u obrazloženju presude. 

Komentara 30

DU
Deleted user
15:56 22.02.2021.

Danas mala kaže "hoću te odmah i hoću žestoko", a sutradan ti dolaze specijalci na ulazna vrata i imaš etiketu silovatelja. Ako čita koja feministica koja se voli obrazovati preko američke propagande samo da kažem da žena nije uvijek uu pravu. To femi-naci stajalište da je žena uvijek u pravu znači da više sud nema potrebe djelovati, one će moći uperiti prstom u svakog muškarca i samo će ga policija strpati u zatvor na 5 godina. Također praksa je pokazala da kada se dokaže da je žena lagala nikada nema nekih većih posljedica. Predlažem da žena za laganje dobije istu kaznu koja bi zadesila osuđenog muškarca kao opomena. Činjenica stoji da se crta pravičnosti sve više pomiče i da već i dan danas u nekim državama muškarac na poslu ne smije niti pravo pozdraviti kolegicu jer njena riječ je dovoljna da se ostane bez posla.

NO
nolimits930
15:49 22.02.2021.

tko ce platit godinu ?

Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
0svetnik Ernesta Fulira
16:01 22.02.2021.

Ma tko ih Yebe. Onog dana kad vishe ne budem mogao pozdraviti mladu (ili stariju) kolegicu ujutro na poslu uz kavu sa "bok, puca, kak si mi danas hercig, smazal bi te ko puslicu", tog dana će definitivno umrijeti zdrav razum. Yehbala vas politička korektnost. Gonite se. A neka se gone i one žene kojima ovakvo bezazeno laskanje predstavlja problem. Jesam li već rekao ? - Odyehbite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije