Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oproštaj od tragično preminulog vatrogasca. Kolege sirenama odali počast Ivanu

Komemorativni skup bit će održan u srijedu u Društvenom domu u Mraclinu
23. srpnja 2019. u 18:32 1 komentara 32135 prikaza
Ivan Galković
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/32

Obitelj, rodbina prijatelji, kolege danas su se oprostili od Ivana Galekovića (24) koji je smrtno stradao 20. srpnja dok je gasio požar na krovištu jedne kuće u Velikoj Gorici. Galeković je bio pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice. Pokopan je na mjesnom groblju u Vukovini.

Velika Gorica: Javna vatrogasna postaja tuguje za stradalim vatrogascem TUGA NAKON SMRTI VATROGASCA Sve mu se vrtjelo oko vatrogastva: Bio je vrhunske fizičke spreme i osvajao je nagrade

Komemorativni skup bit će održan u srijedu u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18:00 sati.

Sirene i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca u 17 sati su upaljene za smrtno stradalog vatrogasca Ivana Galekovića, koji je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Video: Šibenski vatrogasci oprostili se od kolege

Smrt vatrogasca tijekom vatrogasne intervencije ima osobito snažan stresan utjecaj na vatrogasce, kao i nesreće s velikim brojem ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba, nesreće u kojima su ozlijeđena ili smrtno stradala djeca te životno ugrožavajuće situacije, ističe se stručnoj periodici na temelju istraživanja 240 profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Video: Osječki vatrogasci oprostili se od kolege

Ivan Galković
1 / 21
Vatrogasci širom Hrvatske odali počast stradalom kolegi

Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, od 2007. do 2017. s izuzetkom 2013. za koju Zajednica nema podatke, u Hrvatskoj je smrtno stradalo 23 vatrogasca, što je prosjek od 2,5 gubitka života vatrogasaca godišnje.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • ilijan1a:

    Pokoj vječni daruj mu gospodine, Laka mu bila Hrvatska zemlja.