Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednje zbogom

Oproštaj od tragično preminulog vatrogasca. Kolege sirenama odali počast Ivanu

Ivan Galković
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/32
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.07.2019.
u 18:32

Komemorativni skup bit će održan u srijedu u Društvenom domu u Mraclinu

Obitelj, rodbina prijatelji, kolege danas su se oprostili od Ivana Galekovića (24) koji je smrtno stradao 20. srpnja dok je gasio požar na krovištu jedne kuće u Velikoj Gorici. Galeković je bio pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice. Pokopan je na mjesnom groblju u Vukovini.

Komemorativni skup bit će održan u srijedu u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18:00 sati.

Sirene i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca u 17 sati su upaljene za smrtno stradalog vatrogasca Ivana Galekovića, koji je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Video: Šibenski vatrogasci oprostili se od kolege

Smrt vatrogasca tijekom vatrogasne intervencije ima osobito snažan stresan utjecaj na vatrogasce, kao i nesreće s velikim brojem ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba, nesreće u kojima su ozlijeđena ili smrtno stradala djeca te životno ugrožavajuće situacije, ističe se stručnoj periodici na temelju istraživanja 240 profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Video: Osječki vatrogasci oprostili se od kolege

Ivan Galković
1/21

Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice, od 2007. do 2017. s izuzetkom 2013. za koju Zajednica nema podatke, u Hrvatskoj je smrtno stradalo 23 vatrogasca, što je prosjek od 2,5 gubitka života vatrogasaca godišnje.

Komentara 1

IL
ilijan1a
18:52 23.07.2019.

Pokoj vječni daruj mu gospodine, Laka mu bila Hrvatska zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije