Naslovnica Vijesti Hrvatska

Oprez: u mljevenome mesu utvrđena salmonela

S obzirom na to da je trajnost proizvoda istekla i uzimajući u obzir mogućnost njegova zamrzavanja u kućanstvima, Lidl Hrvatska poziva potrošače da taj proizvod vrate u najbližu poslovnicu
31. ožujka 2017. u 17:24 4 komentara 1189 prikaza
mljeveno meso
Foto: Lidl

Bakterija salmonela utvrđena je u mljevenome svinjskom mesu s rokom trajanja do 24. ožujka 2017., proizvođača PPK Karlovačke mesne industrije, koje je na tržište stavio trgovački lanac Lidl Hrvatska, izvijestilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede koje je opozvalo taj proizvod.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda mljevenoga svinjskog mesa, LOT 7077, roka trajanja 24. 3. 2017., zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.", stoji u obavijesti za potrošače, objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za hranu.

Ministarstvo je 31. ožujka 2017. zaprimilo obavijest od subjekta u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska da je tijekom redovite samokontrole u mljevenome svinjskom mesu utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu", navodi Ministarstvo poljoprivrede.

S obzirom na to da je trajnost proizvoda istekla i uzimajući u obzir mogućnost njegova zamrzavanja u kućanstvima, Lidl Hrvatska poziva potrošače da taj proizvod vrate u najbližu poslovnicu.

Detaljniji podatci o vraćanju proizvoda dostupni su ovdje.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • doktorica:

  pa valjda će sada Konzum dati u pola cijene !

 • tugomir.pokas:

  Uh brine me ta salmonela.Dok god nje ima Tolušić će imati materijala da glumata veliku brigu za nas građane.Tako se i skoro deset godina svaki dan 24 sata borio za dobrobit županije koju je vodio.I od toga velikog truda "sposobnog" ... prikaži još!nog" župana županija je pala u njegovom mandatu po BDPu za četiri mjesta i čvrsto zauzela posljednje mjesto među hrvatskim županijama.Kroz to vrijeme on je sam seba hvalio na intetrnetskim forumima pod pseudonimom Rox što je i dokazano na sudu.Zato se bojim kada on brine o svima nama.

 • Avatar IstinaHurts
  IstinaHurts:

  hehe a salmonela se "slučajno" vratila baš u trenutku kada konzum propada