Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapljena kokaina

Opasna droga bila je u metalnim kutijama skrivenima u metalnom otpadu

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
10.03.2018.
u 22:13

Akcija u kojoj je zaplijenjeno 100 kilograma kokaina i uhićeno 13 pripadnika balkanskog i kolumbijskog narkokartela nosi ime NANA

Sto kilograma kokaina, koji je policija prije nekoliko dana zaplijenila u riječkoj luci, bilo je pakirano u hermetički zatvorene metalne kutije i skriveno u dvije tone metalnog otpada, a droga je otkrivena zahvaljujući redovitom profiliranju rizika kontejnerskog prometa, objavio je MUP.

Međunarodna suradnja policijskih i pravosudnih tijela, od ukrcaja tereta u Panami i njegova prijevoza do koordinirane akcije uhićenja u četiri države, trajala je više od godinu dana, a koordinirana je iz zapovjednog centra u Zagrebu. Hrvatska policija u akciji kodnog naziva NANA surađivala s američkom agencijom DEA, Europolom i policijama iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Nizozemske, Italije, Paname, Španjolske i Kolumbije.

Od početka akcije uhićeno je 13 pripadnika balkanskog i kolumbijskog narkokartela, a osim kokaina, zaplijenjeno je 140 kilograma marihuane, 55 tisuća eura i  70-ak tisuća kutija cigareta.

– Kažu da je to jedna od najzahtjevnijih akcija u povijesti hrvatske policije – rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj, a ataše ureda DEA-e u Hrvatskoj Matthew Fihlman rekao je kako je organizacija koja je razbijena u akciji NANA vrlo složena jer se razvija i mijenja taktiku. 

Komentara 4

MA
MatijaGubecGS
08:55 11.03.2018.

Sada će ih sudstvo vjerojatno osloboditi zbog pomanjkanja dokaza. Ili će im se pravedno suditi u Šibeniku.

BL
bljak007
08:52 11.03.2018.

Mam buju ga pustili.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
01:57 11.03.2018.

Bravo!Sad bumo vidli sudstvo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije