Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika zaplijena

Švercali 389 kg kokaina diplomatskom poštom

kokain
Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija
24.02.2018.
u 06:00

Prvi je na sve posumnjao ruski veleposlanik u Buenos Airesu koji je pozvao policiju da pregleda zagonetne kofere koje nitko nije otvarao

U zajedničkoj akciji ruska i argentinska policija i obavještajne službe razbili su složeni lanac krijumčarenja droge koji se odvijao pod krinkom diplomatskih pošiljki. Argentinska policija objavila je jučer da je otkrila u prosincu 2016. godine, po pozivu ruskog veleposlanika u Buenos Airesu, 389 kilograma kokaina skrivenog u diplomatskim koferima koji su se nalazili u zgradi škole naslonjene uz rusko veleposlanstvo.

U dogovoru s ruskim veleposlanikom i trojicom pripadnika ruskog osiguranja zamijenili su kokain brašnom, a u neke od 16 kofera postavili su GPS uređaje kako bi se u svakom trenutku mogla pratiti njihova pozicija. Nekoliko mjeseci koferi su stajali na skrivenom mjestu u školi, a potom ih je, ne sumnjajući da su pošiljke nadzirane, jedan od diplomatskih službenika poslao zrakoplovom u Rusiju. U tome su sudjelovala i tri argentinska carinika koja su se pobrinula da koferi dobiju “poseban tretman”, odnosno da ih se ne pregledava na drogu, a u Moskvi je teret dočekao visoki policijski časnik koji je isti “tretman” osigurao po slijetanju zrakoplova u Moskvu. Nakon što je prtljaga predana dvojici moskovskih krijumčara, počela su uhićenja.

U Moskvi su uhićeni primatelji pošiljke i policijski časnik, dok su u Buenos Airesu “lisice na ruke” dobila tamošnja trojica carinika, ali i diplomatski službenik. Uskoro se doznalo i tko je kupac kojemu je kokain bio namijenjen, no on se nalazi u Njemačkoj pa je raspisana međunarodna tjeralica. Ako kupac bude uhićen, bit će izručen policiji u Rusiji.  

Pogledajte i galeriju: Policija ovu djevojku traži zbog droge, a mnogi bi mogli u potragu zbog sasvim drugog razloga

kokain
1/7
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:37 24.02.2018.

Zaplijena???????? Koferi?????????

MA
Maxim007
07:56 24.02.2018.

Tako se to radi.

IL
ilijan1a
08:28 24.02.2018.

Koji su to jadnici i slabići koji se nemogu nositi i u životu na normalan način uživati. Pa posežu za takvim sredstvima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije