Naslovnica Vijesti Svijet

Švercali 389 kg kokaina diplomatskom poštom

Prvi je na sve posumnjao ruski veleposlanik u Buenos Airesu koji je pozvao policiju da pregleda zagonetne kofere koje nitko nije otvarao
24. veljače 2018. u 06:00 3 komentara 1982 prikaza
kokain
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

U zajedničkoj akciji ruska i argentinska policija i obavještajne službe razbili su složeni lanac krijumčarenja droge koji se odvijao pod krinkom diplomatskih pošiljki. Argentinska policija objavila je jučer da je otkrila u prosincu 2016. godine, po pozivu ruskog veleposlanika u Buenos Airesu, 389 kilograma kokaina skrivenog u diplomatskim koferima koji su se nalazili u zgradi škole naslonjene uz rusko veleposlanstvo.

Krijumčario drogu u lažnoj stražnjici kakvo 'skrovište' Dileri sve maštovitiji, pogledajte gdje je ovaj sakrio drogu

U dogovoru s ruskim veleposlanikom i trojicom pripadnika ruskog osiguranja zamijenili su kokain brašnom, a u neke od 16 kofera postavili su GPS uređaje kako bi se u svakom trenutku mogla pratiti njihova pozicija. Nekoliko mjeseci koferi su stajali na skrivenom mjestu u školi, a potom ih je, ne sumnjajući da su pošiljke nadzirane, jedan od diplomatskih službenika poslao zrakoplovom u Rusiju. U tome su sudjelovala i tri argentinska carinika koja su se pobrinula da koferi dobiju “poseban tretman”, odnosno da ih se ne pregledava na drogu, a u Moskvi je teret dočekao visoki policijski časnik koji je isti “tretman” osigurao po slijetanju zrakoplova u Moskvu. Nakon što je prtljaga predana dvojici moskovskih krijumčara, počela su uhićenja.

U Moskvi su uhićeni primatelji pošiljke i policijski časnik, dok su u Buenos Airesu “lisice na ruke” dobila tamošnja trojica carinika, ali i diplomatski službenik. Uskoro se doznalo i tko je kupac kojemu je kokain bio namijenjen, no on se nalazi u Njemačkoj pa je raspisana međunarodna tjeralica. Ako kupac bude uhićen, bit će izručen policiji u Rusiji.  

Pogledajte i galeriju: Policija ovu djevojku traži zbog droge, a mnogi bi mogli u potragu zbog sasvim drugog razloga

kokain
1 / 7
Jeremy Meeks
kokain na autocesti Hrvat uhićen u Njemačkoj, u Mercedesu mu pronašli 16 kg kokaina Zapljena 6,5 kilograma heroina Kazneno djelo Privedeni radi prodaje droge na području Vukovara, Vinkovaca i Osijeka Paragvaj,Mirko Novaković,Domagoj Tobler 18 GODINA ZATVORA Progutao 45 paketića kokaina: Mirko Novaković izručen iz Paragvaja
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Deleted user:

    Zaplijena???????? Koferi?????????

  • Maxim007:

    Tako se to radi.

  • ilijan1a:

    Koji su to jadnici i slabići koji se nemogu nositi i u životu na normalan način uživati. Pa posežu za takvim sredstvima.