Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Split

Opara ne želi da mu se itko, ni središnjica, petlja u drugi krug

Andro Krstulović Opara
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
23.05.2017.
u 15:46

– Treba nam novac i logistika, ali nitko mi neće govoriti kako ću voditi kampanju jer smo u Splitu sve sami napravili – rekao je Opara.

HDZ-ova lista najjača je u splitskom Gradskom vijeću, a Andro Krstulović Opara, unatoč Kerumovu tijesnom vodstvu, nije bez šansi za pobjedu u drugom krugu izbora. Iako će središnjica HDZ-a sada sve snage usmjeriti na osvajanje dalmatinske metropole, jer je to jedini od četiri velika grada u kojem bi HDZ mogao imati gradonačelnika, Opara ne želi da mu se itko miješa u drugi krug.

– Sami smo kao autsajderi postigli odličan rezultat u Splitu. Fali nam novca i logistike pa je svaka pomoć dobro došla, ali nitko mi neće govoriti što da radim u drugom krugu! – jasan je Opara koji vjeruje u svoju pobjedu u Splitu.

Primjetno je da se Opara uoči drugog, odlučujućeg kruga izbora, želi distancirati od HDZ-a na nacionalnoj razini i svih problema koji na vlasti prate premijera Plenkovića. A njih nije malo. To je slučaj Agrokor, to su turbulencije u Vladi nakon što je Plenković smijenio Mostove ministre te pokušaji sastavljanja nove većine. Iako je HDZ-ova lista ostvarila najbolji rezultat i ima najviše mandata u splitskom Gradskom vijeću, Opara ne sumnja da bi Kerum, u slučaju svoje pobjede, istrgovao i većinu u gradskom parlamentu.

Andro Krstulović Opara
1/66

– Kerum je vrhunski trgovac i može trgovati sa svima osim sa mnom! – smatra Opara. Kerum je jučer pak pozvao Oparu da Splićanima u iduća dva tjedna predstave projekte za Split te da suoče svoje programe. Kerum je prije četiri godine bio trećeplasirani nakon prvog kruga izbora, a u drugi su išli tadašnji SDP-ovac Ivo Baldasar te HDZ-ovac 
Vjekoslav Ivanišević. Željko Kerum nakon lošeg Baldasarova mandata “digao se iz politički mrtvih”.

     

Komentara 11

KO
komunikolog
15:57 23.05.2017.

Valjda se prepao da će mu poslati doktora Prgometa da mu pomogne.

DU
Deleted user
05:25 24.05.2017.

Koliko je velika popularnost keruma u splitu toliko je velika misterija svima ostalima i upitnik nad glavom, što li vide u njemu a mi ostali ne?

IB
ibiza
16:44 23.05.2017.

samo da SDP i most ne pobijede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije