Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni meteoalarm

VIDEO Oluja stigla u Hrvatsku, grmljavinsko nevrijeme protutnjalo Zagrebom: 'Zvučalo je kao hororac'

Munje iznad Zagreba
Foto: Borna Filić
1/9
24.07.2023.
u 23:51

U dijelovima Zagreba, uz jak vjetar i kišu, pala je i tuča. Nevrijeme je prvo pogodilo zapadni dio grada, a potom krenulo prema istoku. Meteoalarm se iz narančastog za ovaj dio Hrvatske pretvorio u crveni

U Sloveniji je ponegdje pala tuča veličine oraha. Nevrijeme je potom stiglo u Zagreb. Nešto iza 23 sata počelo je jako grmljavinsko nevrijeme. Pala je i tuča. 

Tijek događaja: 

00:05 Prema Rain Alarmu, oluja se premješta na istok.

23:50 - DHMZ na Twitteru je objavio snimku tuče koja je padala u Ilici. 


23:46 - U pojedinim dijelovima Zagreba, već nakon nekoliko minuta nevremena, oluja se smirila te je nastavila padati samo kiša. 

"Nakon dvije minute koje su zvučale kao kataklizma, nevrijeme je otišlo dalje, a na Jarunu ostala kišica koja lagano sipi", kaže nam čitateljica. 

23:35 - Donosimo trenutnu radarsku sliku područja iznad Hrvatske. 

Foto: DHMZ


23:30 - Oglasilo se Ravnateljstvo civilne zaštite te podijelilo upute za postupanje u slučaju grmljavinskog nevremena. 

"Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje za Zagreb i okolicu gdje je na širem području grada, noćas (uskoro grmljavinsko nevrijeme stiže iz Slovenije) i sutra velika vjerojatnost za jače grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim udarima vjetra, moguće i većom količinom oborina u kraćem vremenu te tučom", dodaje Ravnateljstvo. 


23:10 - U Zagrebu je oko 23 sata počelo grmjeti. U dijelovima grada, uz jak vjetar i kišu, pada i tuča. Nevrijeme je prvo pogodilo zapadni dio grada, a potom krenulo prema istoku. 

"Zvuči kao hororac", komentira čitateljica koja nam je poslala snimku. 


23:00 - Jaka olujna ćelija stigla je do Slovenije iz smjera Italije, praćena jakim vjetrom i tučom. Nešto iza 21 sat nevrijeme je najprije zahvatilo Gorišku, a zatim se počelo premještati preko središnje Slovenije. Olujni sustav ubrzano se pomiče prema istoku zbog čega je za jugoistok zemlje upozorenje podignuto na crveno, odnosno na najviši stupanj, piše 24ur

Sijevanje u Sloveniji vidjelo se čak iz Istre, a jaka oluja uzrokovala je jačanje vjetra i na dijelu istarskog poluotoka, navodi Istramet. Oluja sada, kako se dodaje, putuje prema središnjoj Hrvatskoj koju bi mogla zahvatiti nešto prije ponoći.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Večernji proveo dan sa zagrebačkim vatrogascima: 'Od potresa smo stručnjaci za dimnjake, a od oluje i za drveće'

Ključne riječi

Komentara 9

TO
Torrente
23:46 24.07.2023.

Masovna histerija, još poznata kao kolektivna histerija ili kao kolektivno opsesivno ponašavanje je sociopsihološki fenomen pri kojem se manifestiraju isti ili slični simptomi histerije kod više od jedne osobe. Masovna histerija se može pojaviti kada grupa ljudi vjeruje da pati od iste bolesti

V0
Vlaskoulicanec4.0
06:40 25.07.2023.

Bitno je da se širi panika i pale razni alarmi u svom nijansama crvene boje!!! Kao što je corona bila gripa sa dobrim marketingom, tako su ova nevremena obične oluje sa dobrim marketingom!

DU
Deleted user
05:29 25.07.2023.

Zvucala je kao svaka normalna ljetna "nevera". Ne kuzim cemu senzacionalizam??? Ili kuzim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije