Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO ĐUREKOVIĆA

Odvjetnik Pavlović: Ova presuda u Hrvatskoj će morati imati reperkusije

Siniša Pavlović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
03.08.2016.
u 11:15

Zrinka Pavlović rekla je da je po istoj špranci ubijen i Damir Đureković, sin Stjepana i Gizele Đureković

– Nakon 33 godine, konačno znamo istinu, tko je organizirao i naredio ovo ubojstvo – rekla je odvjetnica Gizele Đureković Zrinka Pavlović nakon što su danas u Münchenu Josip Perković i Zdravko Mustač osuđeni na doživotne kazne zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Dodala je da je po istoj špranci ubijen i Damir Đureković, sin Stjepana i Gizele Đureković.

– Ova presuda u Hrvatskoj će morati imati reperkusije. Ono što nas je posebno zanimalo jest saznati istinu kako je sustav funkcionirao. Sada tu istinu znamo, arhivi su otvoreni, vrijeme je da se ta istina probije, da se pokaže taj dio hrvatske povijesti, da se vidi što se i kako događalo – rekao je odvjetnik Siniša Pavlović.

– Ubijen je kritičar režima i to je ono što nakon svih ovih mjeseci možemo zaključiti – rekao je njemački odvjetnik Markus Meissner.

>> Što je sve otkrio Josip Perković u zadnjem velikom intervjuu prije izručenja

>> Pogledajte dokumentarni film Lex Perković - Tajna udbaškog ubojstva

Komentara 20

DU
Deleted user
11:32 03.08.2016.

Reakcija čelnika SDPa na presudu je naprosto ljigava tako da ne očekujem da će se išta dogoditi pozitivnog u Hrvatskoj. Netko davno reče da partija ima stotinu lica meni se pak čini da joj je lice potpuno amorfno tako da ga ni nema.

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
11:28 03.08.2016.

DA morat će!....dosta udbaško-komunitičko-četničkih spletki, pljački i izdaja za sve vijeke !.....to tumaranje komunističkih zombija i velikosrpskih ideja mora završiti nakon 100 godina od kako su krenuli!

UN
unknown19
11:33 03.08.2016.

Nazalost nece biti reperkusija buduci da neformalne institucije u Hrvatskoj ne priznaju ovakvu presudu, a formalne ce dalje radit kao da se nista nije dogodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije