Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra kazna

Odličnog studenta izbacili iz europske države jer je – previše radio!

Danska
Foto: DPA/PIXSELL
08.01.2016.
u 19:53

– Žao mi je i razočaran sam. Sav trud nizašto. Četiri i pol godine otišle su u dim – rekao je Youbi prije povratka u Kamerun.

Iz Danske je izbačen odličan student jer je prekršio zakon koji kaže da strani studenti na svojim poslovima smiju provesti 15 sati tjedno, piše Guardian

Kamerunca, 30-godišnjeg Mariusa Youbija na njegovu sveučilištu u Aarhusu opisali su kao "jednog od najboljih kojeg smo imali". No, on je jučer ujutro otputovao u svoju domovinu nakon što mu je danska Agencija za integraciju u prosincu priopćila da mora otići iz države najkasnije do 8. siječnja. 

U istrazi je agencija otkrila da je, u nekim tjednima, Youbi na poslovima čišćenja radio 16 i pol sati, 90 minuta više nego što je dopušteno stranim studentima. Odbačena je i žalba studenta koji je naveo da nije prekoračio ograničenje ako se gleda prosjek odrađenih radnih sati u cijeloj godini

– Žao mi je i razočaran sam. Sav trud nizašto. Četiri i pol godine otišle su u dim – rekao je Youbi prije povratka u Kamerun. Podršku mu je dao i profesor Per Lysgaard.

– Mislim da je to potpuno nepravedno, prestroga kazna zbog toga što je previše radio. On je najbolji student kojeg imamo u ovom trenutku – kazao je Lysgaard.

>>Studenti od danas napokon u obnovljenim domovima

>>Ilegalni krevet u domu deset puta jeftiniji nego lani, može i na rate

Komentara 17

UF
ufrm
20:38 08.01.2016.

U vecini zapadnih drzava postoje studentske i radne vize Studentska viza dozvoljava uz studiranje i restriktivno zaposljavanje (sa ogranicemom satnicom i mjestom rada). Prekoracenje istog je imigracijiski prekrsaj. E sad balkanska interpretacoja je otpriile onakva kako naslov clanka kaze zato zato i jesno tu gdije jesmo na balkanu.

OP
optimistican
20:07 08.01.2016.

Što se čudite, pa i kod nas ako redovan student nađe redovan posao pa se zaposli i to se otkrije također gubi pravo studiranja - to vam je taj moderni obrazovni sustav sa što manje rada i što više filozofiranja.

IC
ice12
20:21 08.01.2016.

Da je bio muliman lizali bi mu dupe da ostane i hvalili kako je islam napredan. Tako su i onom deristu u US koje je 'izmislilo sat' i s tim izumom doslo u skolu pjevali, a ono pobjeglo u sudan u sudan na daljnje skolovanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije