Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON O KONCESIJAMA

Od ranog jutra živo u Saboru, a Pokret otoka prosvjeduje na Markovu trgu

Pokret otoka
Dalibor Urukalović/PIXSELL
19.06.2017.
u 10:13

Ministar financija Zdravko Marić, u čijem je resoru zakon o koncesijama, poručio je da apsolutno nema potrebe za još jednom javnom raspravom

Tek što je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio da će se, ionako opširan saborski dnevni red, dopuniti s 18 novih točaka, četiri kluba zastupnika zatražila su stanku kako bi se mimo dnevnog reda govorilo o temama koje drže bitnijima.

O predloženom zakonu o koncesijama, zbog kojega je u ponedjeljak ispred saborske zgrade prosvjedovao Pokret otoka koji se protivi njegovu donošenju, žele govoriti klubovi oporbenog Mosta i vladajućeg HDZ-a.

Najnovije izvješće EUROSTATA o životnom standardu u Hrvatskoj bit će tema kluba Živog zida, a "mnogobrojne unutarnjopolitičke nelogičnosti" tema SDP-ova kluba.

Prije nego što su otišli na stanku, Jandroković je zastupnicima uspio i najaviti da će od utorka u Sabornici biti novi raspored sjedenja, te da će tijekom dana dobiti informacije o rasporedu.

Od ranog jutra živo je u Saboru i ispred njega. Predstavnici Pokreta otoka traže da ih se uključi u donošenje odluka koje se tiču otoka i morske obale te da se zakon o koncesijama, o čijem bi konačnom prijedlogu Sabor trebao odlučivati u ponedjeljak, vrati na javnu raspravu.

Pokret otoka
1/14

Saborskim zastupnicima dijele svoje zahtjeve i amandmane na spomenuti zakonski prijedlog, čijem se donošenju protive jer ga smatraju štetnim.

Ministar financija Zdravko Marić, u čijem je resoru spomenuti zakon, u nedjelju je poručio da "apsolutno" nema potrebe za još jednom javnom raspravom, jer se zakon gotovo godinu i pol nalazi u javnoj raspravi. Naime, prvi nacrt zakona napravljen je još krajem 2015., u vrijeme tehničke vlade Zorana Milanovića, javna rasprava provedena je u veljači i ožujku 2016., potom su usuglašeni svi komentari te je predloženi zakon poslan u Vladinu proceduru.

Komentara 12

TO
Tomislav12345
11:07 19.06.2017.

...čim vidim onog nepismenog Bulja kako se kao tele izležava i naslikava na Markovom trgu bude mi žao svih onih ljudi koji su došli uzalud...

Avatar maxist
maxist
10:53 19.06.2017.

Koncesije postoje godinama i to neovisno o zakonu -koncesionari provode kako hoće (koliko se može vidjeti i dokazati) Ugovorne obaveze ispunjavaju po svome a ne po tzv.ugovoru. Neki uvečer zabrane pristup plaži s kopna i mora uz patrole vunbacitelja ("slikavajj se gdi znaš a ne tu ") . Ne dozvoljavaju ribolov s obale (mola sagrađenog prije nego se rodio) ....neki zatrpavaju građevnim materijalom (otpadom) ili još gore-zemljom Čudi da su se otočani tek sada (ili baš sda?!) -probudili , a nisam čuo da je itko izgubio koncesiju ili sam otkazao . Svi detalji uz ugovore su očito tajna do groba i nema ih da se javno čovjek informira. Podržavam preispitivanje starih a još više novih dealova nekog s nekim , a i očito je forsiranje baš sada (dok smo na vlasti?!). Svako mjesto uz more moralo bi imati bar jednu javnu plažu na kojoj se može okupati bez naknada,suncobrana i sto neprikladnih sadržaja......!! HDZ-ejci su na štihu !!

XD
xdm45
11:21 19.06.2017.

Nije mi jasno,a što će oni sa tim plažama jel se kupaju na svima??naravno da ne već je tu u pitanju nečiji interes.Umjesto da zarade na njima oni bi što da te plaže zarastu u korov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije