Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korekcija cijena

Od 13. travnja poskupljuju turističke vize za SAD

capitol, kapitol
Arhivska fotografija
11.04.2012.
u 13:45

Poskupljenje se odnosi na turističke, tranzitne, studentske, poslovne te vize namijenjene članovima posada, akademskih razmjena i medijskim djelatnicima.

Obična turistička viza za Sjedinjene Američke Države od 13. travnja stajat će 160 umjesto dosadašnjih 140 dolara, obavijestilo je veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu koje napominje da je korekcija cijena bila nužna zbog pokrivanja troškova obrade zahtjeva za vizu.

Poskupljenje se odnosi na turističke, tranzitne, studentske, poslovne te vize namijenjene članovima posada, akademskih razmjena i medijskim djelatnicima.

Istovremeno, cijene za E-vize namijenjene trgovcima i investitorima te K-vize koje se izdaju zaručnicima američkih državljana bit će osjetno snižene. Tako će E-viza stajati  270 dolara, dok će interesenti za K-vizu morati izdvojiti 240 dolara. Jeftinije će biti i useljeničke vize pa će članovi uže obitelji umjesto 330 za vizu platiti 230 dolara, dok će zahtjevi za useljenje po osnovi zaposlenja stajati 405 umjesto 720 dolara.

Komentara 8

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
14:53 11.04.2012.

A koliko kosta Hrvatska Viza za Amerikance ? ! Hrvatska tu treba isto voditi racuna da Vize za Amerikance budu u skladu sa Hrvatskim Vizama . Cudno da se u tom izvjestaju ne spominje cijena Hrvatskih Viza za Amerikance dada se zna u javnosti da su vize u skladu sa Amerikom.

BA
barbaizamerike
15:16 11.04.2012.

@kumek iz (HR.Zagorjre) hrvatska za americke gradane nema vize i amerikanci za hrvatsku netrebaju vizu nadam se da i hrvatima za ameriku uskoro nece trebati viza

Avatar wratnik
wratnik
15:09 11.04.2012.

Preiswucher.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije