Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više cijene

Od 1. ožujka povećavaju se trošarine na duhan, evo koliko će cigarete poskupjeti

Cigarete
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
25.02.2021.
u 11:46

Ukupni izračunati efekt od povećanja trošarina trebao bi biti 300 milijuna kuna do kraja 2021. godine, izvijestio je ministar Marić.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila uredbu kojom se od 1. ožujka ove godine povećavaju trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, što će dovesti do povećanja cijena. 

– Povećava se specifična trošarina u iznosu od 400 kuna na tisuću cigareta (u odnosu na dosadašnjih 370 kuna). Minimalna trošarina se povećava na 888 kuna u odnosu na sadašnjih 824. visina trošarine za sitno rezani duhan ide na 860 kuna za kilogram u odnosnu na 800 kuna koliko je sada. Najviše rastu trošarine za grijane duhanske proizvode - s postojećih 800 na čak 1400 kuna. Za e-tekućine se trošarine ne mijenjaju – kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Cigarete
1/6

Ukupni izračunati efekt od povećanja trošarina trebao bi biti 300 milijuna kuna do kraja 2021. godine. 

– Odluka o cijeni je na proizvođačima, ali prema našim izračunima kutija cigareta ne bi smjela poskupjeti više od dvije kune – kazao je Marić. 

Komentara 57

IL
ilustrator
13:49 25.02.2021.

gileti, cigarete, duhan.... odzvanja tržnicama. u cijeloj priči najzadovoljniji su preprodavači. bivši sam uživatelj.

DE
DeepState
14:24 25.02.2021.

koliko su sve hrvatske Vlade samo inventivne u namicanju proračunskih prihoda. Krajnji domet - povećanje nameta na trošarinske proizvode: cigarete, alkohol, gorivo. Sjajno, samo svaki brucoš na ekonomiji zna za nešto što se zove "marginalna točka", pdnosno točka u kojoj više nema povećanja poreznih prihod bez obzira koliko ih vi povwćavali u postotku jer ljudi to nemogu izdržati. Narod će se jednostavno još više pkrenuti švercu i kupovini cigareta u BiH i Srbiji.

Avatar dzambo
dzambo
16:16 25.02.2021.

Et taj na slici ''Lucky Strike'' kod mene u Americi ovdje gdje sam ja kosta $4.45 po jdnoj kutiji...e sad jeli to ''stara'' cijena 25 Kuna prije ovog poskupljenja ,al bilo kako bilo 25 Kuna dodje oko $4.04 a ako jos poskupe bit ce cijena skoro ko i ovdje...a i prije sam pisao za mnoge prodajne cijene dole u HR su skoro iste il samo malo jeftinije nego ovdje kod mene i opet kazem ''na osnovu cega'' su tolike cijene prodajne dole kad se zna da u HR VELIKA VECINA radi za puno manje novce...jedna koka kola skuplja je neg ovdje kod mene, cijene auta skoro iste,nekretnine skoro iste a o mobitelima,televizorima,laptopima da nepricam mozes ovdje kupit 2 do 3 takve stvari za cijenu jedne te stvarcice u HR....NEVJEROVATNO...i na kraju barem za ''pusace'' ovdje kod nas NEMA NIKAKVIH dodatnih slika preko original kutije od cigareta...dzabe ti je sto sad banana ima i nemora se u Trst al koliko vidim velika vecina nemoze skoro nista kupit bez kredita i to onih manjih stvarcica a Ekonomija za VECINU radnika na Zapadu i u HR ka ''nebo i zemlja''....i na kraju mnogi imaju nekretninu dzabe ostavitu od roditelja im il nesto slicno dole u HR a da to NEMA vecina radnika i da mora od prvog dana rada na rentiranje ili ulazit u velik kredit za nekretninu ne bi mogli prezivjet ni 10 dana....i kad kazu ''trziste kreira cijene''..ma nemoj...a sta ''kreira'' osobni dohodak za vecinu radnika u HR. ????!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije