Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U ISTRI

Obojica životno ugroženi: Muškarac na trafostanici teško stradao od strujnog udara, drugog reanimirali zbog srca

Hitna pomoć
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
15.05.2024.
u 13:26

Obojica su još uvijek životno ugroženi. Dojavu o nesreći Hitne službe su zaprimile u 9:25 sati, te su već za nekoliko minuta bili na mjestu nesreće, gdje su zatekli dva teško ozlijeđena muškarca, kažu u Nastavnom zavodu za Hitnu medicinu Istarske županije

Ozbiljne opekline zadobio je muškarac srednje dobi u nesreći na radu na trafostanici, koja se u srijedu ujutro dogodila u Puli te je helikopterom Hitne medicinske pomoći prevezen u riječku bolnicu, izvijestila je Policijska uprava istarska. Prema podacima policije, nesreća se dogodila u 9:30 sati na području Gregovice. Neslužbeno se doznaje kako je 55-godišnji muškarac stradao prilikom rada na tamošnjoj trafostanici uslijed doticaja sa strujom visokog napona. Riječ je o radniku jedne kooperantske tvrtke iz Zagreba. 

Stradali muškarac koji je zadobio ozbiljne opekline po tijelu helikopterom Hitne medicinske pomoći prevezen u riječku bolnicu, a zbog ove nesreće bila je isključena struja, te je veliki dio Pule kraće vrijeme bio bez struje. Kako piše Glas Istre, pritom je stradala još jedna osoba.

"Obojica su još uvijek životno ugroženi. Dojavu o nesreći Hitne službe su zaprimile u 9:25 sati, te su već za nekoliko minuta bili na mjestu nesreće, gdje su zatekli dva teško ozlijeđena muškarca. Jedan je zadobio vidljive opekline, dok je drugi imao srčani zastoj te su ga na licu mjesta reanimirali. Reanimiranog pacijenta odvezli su u Opću bolnicu Pula, a budući da je liječnica na terena kod pacijenta s opeklinama procijenila da je stanje kritično, te se sumnja na opekline unutarnjih organa, zatražila je podizanje helikoptera, koji je za 15-ak minuta sletio na Marsovo polje i preuzeo pacijenta. Nakon pregleda u KBC-u Rijeka, liječnici su žurno uputili pacijenta helikopterom na traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, kaže Tatjana Čemerikić, ravnateljica Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije.

VIDEO Video uništenja hrvatskog RAK-12

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MarkoHR
MarkoHR
14:45 15.05.2024.

Vjerojatno je došlo do preskoka električnog luka preko tijela unesrćenog! Nažalost kod visokog napona jako je mali postotak preživljavanja. Koliko sam vidio radi se o trafostanici 35/10 tisuća volti... Želim im brz i dobar oporavak obojici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije