Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojno-akrobatska vježba

Obilježena 25. obljetnica dolaska Tigrova na ogulinsko bojište

Zagreb: Proslava 27. obljetnice osnivanja 1. gardijske brigade Tigrovi
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
30.06.2018.
u 22:47

Posebni savjetnik i izaslanik ministra obrane Božo Kožul zahvalio je organizatorima svečanosti, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi i Gradu Ogulinu, što na taj način čuvaju i šire istinu o pobjedničkom Domovinskom ratu.

Povodom obilježavanja 25. godina dolaska 1. gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište, održana je u subotu vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne i prikazan taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske, priopćeno je Ministarstva obrane RH.

Posebni savjetnik i izaslanik ministra obrane Božo Kožul zahvalio je organizatorima svečanosti, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi i Gradu Ogulinu, što na taj način čuvaju i šire istinu o pobjedničkom Domovinskom ratu. 

"Ovakvi događaji posebno su važni kako bi se prisjetili svih naših poginulih i umrlih branitelja. Njihova žrtva obvezuje nas da čuvamo uspomenu na njih i da gradimo još bolju Hrvatsku kakvu su oni sanjali“, poručio je Kožul, bivši pripadnik i zapovjednik Tigrova.

Istaknuvši kako je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji njezin kamen temeljac, osvrnuo se i na doprinose sadašnjeg čelništva MORH-a očuvanju tih vrijednosti.

"Poznato vam je kako smo tijekom dosadašnjeg mandata, Hrvatsku vojsku proželi simbolima i vrijednostima Domovinskog rata kako bi na sadašnje i buduće generacije hrvatskih vojnika prenosili pobjednički duh hrvatskih branitelja. S tim aktivnostima nastavljamo i dalje, vojarnu Croatia u Zagrebu preimenovali smo u vojarnu 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia. Sve one koji budu radili i dolazili u vojarnu to će ih ime podsjećati na slavnu i časnu povijest naše postrojbe“, rekao je Kožul te ujedno najavio svečanost preimenovanja, koja će se održati uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U crkvi sv. Križa služena je misa, uslijedio je i mimohod hrvatskih branitelja, pripadnika ratnih Tigrova,a položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima. U Gradskoj knjižnici održana je i panel rasprava na temu 25. godišnjice dolaska 1. gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište, stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a. 

Ključne riječi

Komentara 6

NO
nogogaz
07:49 01.07.2018.

Posebne škole u kojima uce posebne jedinice....

Avatar gordi
gordi
11:48 01.07.2018.

nikad oprostit nikad zaboravit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije