Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Memorijalnom groblju

Obilježen Dan državnosti u Vukovaru: I ove godine dva odvojena programa

Dan državnosti u Vukovaru: Polaganje vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovnskog rata
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
30.05.2023.
u 13:02

Poslije programa Grada Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili i predstavnici Vukovarsko – srijemske županije predvođeni županom Damirom Dekanićem

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježen Dan državnosti. I ove godine na Memorijalnom groblju postojala su dva odvojena programa što samo govori o odnosima u Vukovaru, Vukovarsko – srijemskoj županiji, ali i Hrvatskoj.

Prvo je vijenac položilo izaslanstvo Grada Vukovara prevođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom koji je svim građanima Hrvatske čestitao Dan državnosti. Penava je rekao kako je Memorijalno groblje mjesto koje dočarava stvaranje neovisne Republike Hrvatske i sve žrtve koje su dane poslije desetljeća i stoljeća težnje za neovisnom i samostalnom Hrvatskom. Ukazao je i na ulogu Hrvatskog sabora danas u Hrvatskoj rekavši kako je ona u odnosu na izvršnu vlast marginalizirana ističući kako je Sabor postao glasačka mašinerija te da stoga izostaje kritičkih promišljanja, razmišljanja i otvorenih stavova. Dodao je i kako saborski zastupnici dižu ruke onako kako im kažu predsjednici stranaka iako u 95 posto situacija postoji mogućnost da zastupaju vrijednosti i stavove do kojih im je stalo.  

VEZANI ČLANCI:

Poslije programa Grada Vukovara na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili i predstavnici Vukovarsko – srijemske županije predvođeni županom Damirom Dekanićem.

- Vječna zahvalnost i hvala svima onima koji su utkali svoje živote u temelje Republike Hrvatske i tako omogućili da uživamo u svim blagodatima. Poručio bih građanima da se nikada ne umore u stvaranju onakve Hrvatske kakvu su sanjali i za koju su se borili – rekao je Dekanić.

VIDEO Hrvatska obilježava Dan državnosti: Znate li što se dogodilo na današnji dan?

Komentara 1

AN
ante7
14:14 30.05.2023.

Je li nagrađena učiteljica došla po nagradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije