Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE IM BAŠ ENGLESKI

Obavijest u zagrebačkom studentskom domu zabavlja mnoge: Ne gasite piliće po zidovima

PIXSELL/Twitter
25.10.2021.
u 12:11

U Studentskom domu 'Cvjetno naselje' osvanula je zanimljiva obavijest koja je postala predmetom ismijavanja zbog lošeg prijevoda na engleski jezik

Obavijest koja je osvanula u zagrebačkom Studentskom domu 'Cvjetno naselje' zabavlja korisnike Twittera.

Naime, Uprava doma objavila je obavijest na engleskom jeziku u kojoj napominju da je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma.

- Poštovani, strogo je zabranjeno pušenje u sobama i ostalim prostorijama doma, a posebno gašenje čikova po zidovima, klupicama i fasadi radi opasnosti od izazivanja požara. Takvi postupci povlače za sobom disciplinsku i materijalnu odgovornost - stoji u obavijesti prevedenoj na hrvatski jezik.

 

Međutim u obavijesti piše da je zabranjeno gašenje 'chicks' što u prijevodu s engleskog znači pilići pa je to odmah postao predmet ismijavanja na internetu.

Onaj tko je pisao obavijest očito je u Google prevoditelju tražio prijevod za 'čikove' umjesto opuške pa je tako došlo do greške u komunikaciji.

U međuvremenu su se ispričali iz Uprave Studentskog doma jer je došlo do 'nestručnog prijevoda na engleski jezik'.

- S obzirom da smo uočili kako se u čajnim kuhinjama studentskih paviljona puši i da se opušci gase po stolovima, zidovima i fasadi paviljona, od strane uprave studentskog doma napisana je obavijest studentima u kojoj ih obavještavamo da je u prostorijama studentskog doma strogo zabranjeno pušenje, jer predstavlja opasnost i posljedično može dovesti do požara te takvi postupci povlače odgovornost stanara prema Pravilniku o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu. Nažalost, došlo je do nestručnog prijevoda na engleski jezik. Ispričavamo se svim studentima zbog nastalih neugodnosti i zbunjujućih informacija. Sve sporne obavijesti su uklonjene, napisali su. 

Komentara 12

VL
Vlaskoulicanac2
12:30 25.10.2021.

VL, još smiješnije: ne piliće, nego cure. 🤣"chick" je u žargonu cura, djevojka. Pile je "chicken".

TM
trade_mark
12:53 25.10.2021.

to je uprava po mjeri MB365/adeze. sve sposobni i obrazovani ljudi...

DU
Deleted user
18:09 25.10.2021.

Do ove je žalosne situacije došlo isključivo zbog prevoditeljevog elementarnog neznanja kako hrvatskog tako i engleskog jezika. A kriv je i onaj tko ga je postavio na to osjetljivo mjesto. Dati otkaz obojici. U ovoj zemlji imamo puno mladih ,školovanih i sposobnih ljudi koji bi mogli to raditi kako spada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije