Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što je bolje, uživo ili online?

Hrvatski studenti priželjkuju još jedan lockdown: 'Samo neka opet bude online nastava'

online nastava
Goran Stanzl/PIXELL
22.10.2021.
u 10:27

Žalili su se da im nedostaje socijalizacija i da im je teško pratiti nastavu od kuće, a sada žele taj period natrag.

"Hoće li biti novog lockdowna?", pitanje je to koje se zadnjih nekoliko dana, otkako raste broj zaraženih koronavirusom, može čuti na gotovo svakom koraku, ali i pročitati na svakom 'kliku' po društvenim mrežama. 

Pitali su to i na hrvatskom Redditu gdje su korisnici iznosili svoje mišljenje, ali i želje. 

Najglasniji u komentarima bili su studenti i učenici srednjih škola koji, čini se, žarko priželjkuju da se ponovi prošla jesen i zima kada se nastava izvodila isključivo putem interneta.

"Samo neka fakultete zatvore i ja sretan", napisao je jedan korisnik, a drugi su se nadovezali da isto žele i za srednje škole.

Profesor osmislio novu metodu protiv prepisivanja: Stavio studentima kutije na glavu

online nastava
1/6

"Ja uživam u online nastavi. Kao student medicine ne osjećam da sam nešto puno propustio jer smo vježbe svejedno imali kontaktno i tu sam mogao raditi s pacijentima kao i prije korone. A što se tiče seminara i predavanja, puno je bolje online, samo na prijevoz tamo i nazad mi odu dva sata dnevno, baš tlaka", kaže jedan student, ali ne slaže se s njim u potpunosti studentica. "Ja sam podijeljena. Predavanja, seminari i neke vježbe su divne online. Ali ima par predmeta na kojima mi baš fale kontaktne vježbe."

Mnogi su pisali da misle da je online nastava prošlost i da se više nikada neće u cijelosti izvoditi na taj način, ali da bi to voljeli zbog uštede novaca - ne odlaze na kave tijekom nastave, ne kupuju hranu, ne troše na prijevoz. "Što se mene tiče, može. Manje ću potrošiti, tako da je to win-win situacija za mene", kaže jedan korisnik.

Neki su se osvrnuli i na to da bi početak online nastave i lockdowna vjerojatno značio i zatvaranje kafića, klubova, kina, teretana... A to baš i ne žele, pa će radije 'nekako preživjeti' kontaktnu nastavu kako bi imali sve drugo.

Koliko naši ljudi piju kave u danu? "Ujutro popijem barem tri!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije