Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O obitelji ostavljene djevojčice

Majka bi izašla u provod pa došla nakon tri dana

U 30-ak kvadrata na prvom katu kuće živjelo je osmero članova obitelji ostavljene Katarine
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
29.07.2017.
u 07:36

Skromnih 30-ak kvadrata na prvom katu kuće u selu u rubnom dijelu Sesveta dijelilo je njih osmero, a samo je tata djevojčice povremeno radio

Hodao je od kuće do kuće i molio da mu, ako možemo, damo nešto novca. Bilo je to prije točno četiri godine, a tada nije tražio novac za pivo ili cigarete. Skupljao je za prsten kako bi mogao zaprositi tadašnju djevojku, a par mjeseci kasnije su se i vjenčali – kazuje nam žiteljica malenog sela u rubnom dijelu Sesveta. Muškarac i žena o kojima govori danas su najpoznatiji kao otac (35) i majka (22) sedmomjesečne Katarine, koju je majka prošlog četvrtka ostavila u kolicima iza crkve u sesvetskom Brestju.

Žalio se da ga vara

Nakon što su se vjenčali, tada 18-godišnja djevojka doselila se u skromnu kuću u kojoj su osim njezina supruga živjeli i njegovi roditelji, nepokretni brat i maloljetna sestra. Isprva se njih šestero gužvalo u tridesetak kvadrata na prvom katu kuće, a 2014. godine novopečeni mladenci dobili su sinčića. Na svijet je početkom ove godine stigla i Katarina pa ih je u kući proteklih nekoliko mjeseci živjelo osmero.

Foto: Policijska uprava zagrebačka

– Nikada im policija nije dolazila, mislim da nisu bili problematični, ili barem mi za to ne znamo, ali sirotinja vam je to. Jedini izvor primanja ima Katarinin djed, a i to je skromna mirovina. Njezina baka nigdje ne radi, a otac koji je završio u pritvoru radio je povremeno na baušteli.

Njegov brat vjerojatno je dobivao neku naknadu jer je u kolicima, a najmlađa sestra koja je nedavno napunila osamnaest isto još ne radi – svjedoče poznanici te obitelji. Prema njihovim pričama, Katarinina majka također nikada nije radila, ali se zato uvijek voljela sređivati za izlaske u provode, u koje je često išla. Njezin suprug znao se, ponekad i kroz suze, susjedima žaliti kako misli da ga supruga vara, pogotovo kada bi iz kuće bila odsutna i po nekoliko dana.

– Češće smo njega viđali u šetnji s djecom nego nju, ali da vam budem iskrena, baš sam nju u srijedu, dan prije nego što je ostavila malecku, vidjela kako je u kolicima vozi niz ulicu.

Oni su se općenito držali po strani i nisu se ni s kim družili, a i kuća im se nalazi na kraju ulice, prvi susjedi od njih su udaljeni više od dvadeset metara – prepričavaju mještani.

Prepoznali su kolica

Kazuju i da su prepoznali kolica nakon što su se fotografije pojavile u medijima, ali lice malene nisu jer je nikada nisu vidjeli izbliza. Roditelje uhićene 22-godišnjakinje, kažu susjedi, nisu nikada upoznali, a znaju samo da joj je majka umrla prije nekoliko godina.

Otac i majka završili u pritvoru kako ne bi utjecali na svjedoke

Majci i ocu sedmomjesečne Katarine sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u petak je odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Službenim priopćenjem oglasili su se i iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva, u kojem navode kako postoji sumnja da su roditelji sve od početka 2014. pa do 25. srpnja 2017. godine činili kazneno djelo povrede djetetovih prava te da je majka u više navrata djecu ostavljala bez nadzora i skrbi odrasle osobe.

Oca terete da nadležnim službama nije prijavio nestanak svog djeteta, kao i da nije poduzeo nikakve radnje radi pronalaska ili zbrinjavanja djeteta.

Komentara 88

Avatar alien79
alien79
08:15 29.07.2017.

Umjesto da država obilatije pomaže ovakvu sirotinju jer nemamo svi sreću u životu, ona čepi nezajažljive ralje antifašista, kulturnjaka i Bojana Glavaševića

Avatar Ledeni
Ledeni
08:29 29.07.2017.

I sad su lešinari, netko ih zove i novinari, navalili na njih.

PI
Pikador
07:52 29.07.2017.

...sirotinjo i Bogu si teška...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije