Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog utjecaja na svjedoke

Roditeljima ostavljene bebe određen pritvor: Majka je i prije ostavljala djecu bez nadzora

Djevojčica pronađena u Sesvetama
Foto: Policijska uprava zagrebačka
1/5
28.07.2017.
u 15:03

Tužiteljstvo tvrdi da je prvoosumnjičena majka u kasnim večernjim satima 20. srpnja, u nakani da ju trajno napusti, ostavila samu i bez nadzora svoju sedmomjesečnu djevojčicu na neosvijetljenom i usamljenom mjestu ispred župnog ureda.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo ispitalo je roditelje djevojčice ostavljene prije tjedan dana ispred župnog ureda u Brestju, a tereti ih za kaznena djela napuštanja djeteta i povredu djetetovih prava, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo tvrdi da je prvoosumnjičena majka u kasnim večernjim satima 20. srpnja, u nakani da ju trajno napusti, ostavila samu i bez nadzora svoju sedmomjesečnu djevojčicu na neosvijetljenom i usamljenom mjestu ispred župnog ureda.

Ujedno, postoji osnovana sumnja da su oboje osumnjičenika, majka i otac, od početka 2014. do 25. srpnja 2017. "kao roditelji dvoje maloljetne djece niske kronološke dobi, počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava i da je prvoosumnjičenica (majka) ostavljala djecu bez nadzora i skrbi odrasle osobe u višestruko ugrožavajućim situacijama, a da drugoosumnjičenik (otac) nije prijavio nadležnim službama nestanak sedmomjesečnog djeteta, niti je poduzeo druge radnje u cilju pronalaska i zbrinjavanja djeteta".

Djevojčica pronađena u Sesvetama
1/5

Protiv oboje osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac djelomično prihvatio i protiv oboje osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, izvijestilo je državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Zagrebačka policija jučer je izvijestila da je utvrdila identitet ostavljene djevojčice, ali i njenih roditelja nad kojima su pokrenuli kriminalističko istraživanje. Dan ranije policija je javno zatražila informacije o djevojčici koja je prošlog četvrtka navečer pronađena ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira u Brestju gdje je ostavljena u dječjim kolicima, umotana u bijeli platneni prekrivač i odjevena u žutu haljinu s bijelim točkicama, bez rukava.

Obavještavajući o otkrivanju identiteta ostavljene djevojčice i njenih roditelja policija se na svojoj internetskoj stranici zahvalili "predstavnicima medija koji su objavom fotografija omogućili da informacija bude dostupna" te građanima koji su im dojavili korisne informacije.

Komentara 17

NE
nemanatrag
15:21 28.07.2017.

Da su napravili dug od 6 milijardi eura nitko ih u zatvor ne bi slao...

NJ
nada.jurincic
16:43 28.07.2017.

Ovako ne izgleda zapušteno dijete!!Rumeni obraščići,dobro uhranjena,čiste kože.....to nije zapušteno dijete. Umjesto da im se da psihološka potpora io svaka druga-najlakše je u zatvor i napravit ih kriminalcima. Kad se razmislim,bolje bi im bilo da su krali i pljačkali i s tim izdržavali dicu.

Avatar __MAX__
__MAX__
15:16 28.07.2017.

Niposto ne treba roditelje kaznjavati jer ako nemaju sredstava za z Normalan zivot bolje da djecu ostavljaju na usvojenje nego da ih ubijaju. Ovih i vecine roditelja je sram tog cina i zato ostavljaju djecu pred bolnicama i crkvama. Bolje ovako ostavljati anonimno nego ubijati djecu kao sto je majka napravila u Puli. Ostavite roditelje na miru! Ako ih kaznite onda je to poruka drugima da ubiju djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije