Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo Milana Levara

Nude 100.000 kn za informacije o ubojici

Milan Levar
Foto: VL
05.12.2014.
u 18:51

Levar je ubijen aktiviranjem eksplozivne naprave u dvorištu obiteljske kuće u kolovozu 2000. u Gospiću

Četrnaest godina nakon ubojstva haaškog svjedoka Milana Levara (na slici) policija je ponudila nagradu u iznosu od 100.000 kuna za informacije koje bi mogle pridonijeti razrješenju ovog kaznenog djela.

Milan Levar ubijen je aktiviranjem eksplozivne naprave u dvorištu obiteljske kuće u Gospiću 28. kolovoza 2000. Prije smrti primao je prijetnje zbog iskaza koji je polovicom 90-ih dao u Haagu, gdje je govorio o zločinima koje su nad srpskim civilima počinili pripadnici Hrvatske vojske.

Da je ministar Ranko Ostojić donio odluku o raspisivanju nagrade, Levarova udovica Vesna doznala je od Večernjeg lista.

– Stvarno ne znam što bih rekla. Sad mi je to pomalo smiješno. Znam da moraju nešto pokrenuti. Izbori su uskoro – komentirala je Vesna Levar.

Ona kaže da ne vjeruje da će policijska nagrada dovesti do počinitelja. – Nikad neću odustati od toga da doznam istinu. Samo, više ne znam na koja bih vrata pokucala. U ovih 14 godina obraćala sam se svima – od načelnika policije do predsjednika države. I ništa nisam doznala osim da je istraga u tijeku. Jedina je šansa da netko progovori – rekla je Vesna Levar.

>> ŽDO Karlovac: Istraga o ubojstvu Milana Levara još uvijek traje

Komentara 43

VZ
vladimir.zivaljic
19:12 05.12.2014.

j,,,o vas on više niste raspisali i ponudili 100 000 ni dinara kad su četnici u njemačkoj ubili mog oca...odfikajte više...a da ne pričam o Vukovaru i sebi...

SO
Somelier
19:03 05.12.2014.

Koliko se sječam, istraga je bila završena i bilo je zakljućeno da je sam aktivirao eksplozivnu napravu kada je u garaži ležao ispod auta. Valjda ga je popravljao.

Avatar docCL
docCL
19:54 05.12.2014.

Zanimljivi taiming poslije 14 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije