Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Novosti' s tekstom 'Rado Srbin ide u zamjenike' vrijeđa druge kandidate?!

novosti
Dragutin Šantoši
04.12.2009.
u 12:59

Trinaest čelnika srpskih političkih stranaka i kandidata na predstojećim dopunskim izborima zatražilo zaštitu od Državnoga izbornog povjerenstva zbog postupaka SDSS-a, SNV-a i ZVO-a.

VIROVITICA – U opširnom prigovoru na ponašanje SDSS-a i SNV-a u predizbornoj kampanji za dopunske lokalne izbore, koji će se održati 6. prosinca ove godine, 13 čelnika srpskih političkih stranaka i kandidata za zamjenika župana, u četvrtak je od Državnoga izbornog povjerenstva, Etičkog povjerenstva, Savjeta za nacionalne manjine, Vlade RH, Hrvatskog sabora i Ustavnog suda Republike Hrvatske, zatražilo zaštitu od ponašanja Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Srpskog narodnog vijeća(SNV) i Zajedničkog veća opština (ZVO), zbog zlouporabe i sredstava i tjednika 'Novosti' za vlastitu promidžbu.

– Provode promidžbu isključivo kandidata SDSS-a, defamiraju druge kandidate na ovim izborima, a najočitiji je primjer predsjednik IO SDSS-a, koji u 517. broju 'Novosti', u svojstvu novinara, u tekstu 'Rado Srbin ide u zamjenike', vrijeđa kandidate drugih stranaka i nezavisne kandidate. Kao i svi drugi kandidati i oni su skupili najmanje 100 potpisa, a ismijava ih se da ih podržavaju samo članovi uže obitelji. SDSS i SNV imaju ekskluzivno pravo na oglašavanje na stranicama 'Novosti', a potom se iznose laži i insinuacije o političkim protivnicima. Redakcija odbija objaviti demanti ili bilo koji drugi oblik ispravka.

S obzirom na to da je tjednik 'Novosti' s nakladom od 5000 primjeraka, jedini tjedni list koji se novcem Savjeta za nacionalne manjine financira u funkciji informiranja srpske zajednice, ovakvo djelovanje SDSS-a, SNV-a i ZVO-a stvara ogromnu štetu drugim kandidatima.

Zato je predizborna kampanja neravnopravna, pa očekujemo od nadležnih institucija da, sukladno svojim odgovornostima, interveniraju i spriječe nastavak zloupotreba te osiguraju legalnost i legitimnost predstojećih izbora, piše u pismu koje su potpisali: Mitar Kojadinović predsjednik Demokratske partije Srba (DPS), Svetislav Lađarević, predsjednik Nove srpske stranke (NSS), Milan Rodić, predsjednik Srpske narodne stranke (SNS), Jovan Ajduković, kandidat za zamjenika župana Vukovarsko-srijemske županije, Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije, Milan Bojčetić, kandidat za zamjenika župana Karlovačke županije, Svetozar Livada, predsjednik Zajednice Srba u Hrvatskoj (ZSH), Veljko Džakula, predsjednik Srpskog demokratskog foruma (SDF), Siniša Gajić, kandidat za zamjenika župana Sisačko–moslavačke županije i Veljko Bosanac, kandidat za zamjenika župana Požeško-slavonske županije.

Predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva Branko Hrvatin u petak se očitovao o prigovoru savjetujući gore potpisane predsjednike srpskih političkih stranaka i kandidate na dopunskim izborima da prigovor, sukladno zakonu, upute nadležnim općinskim izbornim povjerenstvima, gradskim izbornim povjerenstvima ili županijskim izbornim povjerenstvima.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Glina74
Glina74
14:00 04.12.2009.

Recite mi dali sve ove srbine plača hrvatska država pa u Hrvatskoj nema srbina koji nešto radi to su sami partijski funkcioneri i stalno još nešto traže i nitko neče ništa da radi..Trinajst srbskih političkih stranaka i isto toliko kandidata:: MOLIM koga oni predstavljaji. MOLIO bi da mi netko dade odgovor koliko srba ima danas u HRVATSKOJ kada mogu imati 13-st stranaka. Previše je i ako je od srba i stalno traže neka prava. kakov prava su oni nama davali kada su bili na vlast. DRAGI moji HRVATI budite OPREZNI da nas srbi open ne zajebu kao 1918.

RA
rakun235
15:31 04.12.2009.

hrcici nemoj da zaje****** srbe,EU vas posmatra i gleda,koja clanica EU preuzima predsedstvo,nema vise glupih sveda kojim ste dali vikendice

OB
-obrisani-
14:22 07.01.2010.

to se kaže \"srpska posla\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije