Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVIĐENA NESREĆA U PULI

Novoizgrađeni brod koji je pao s dizalice potonuo je u more, traži se način kako ga izvaditi

U luci na Avangardovom  navozu s travel lifta pao brod
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
09.02.2021.
u 22:26

tijekom noći novogradnja je u potpunosti ispala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke, priopćilo je Ministarstvo mora

Nakon što je pao s lučke dizalice, novoizgrađeni brod koji je radila tvrtka  Tehnomont – brodogradilište d.o.o., potonuo je.

– Tijekom jučer pokrenutog postupka podizanja novogradnje ribarskoga broda pomoću prijevozne lučke dizalice, puknula je čelik čelo podizna traka te je novogradnja ispala iz nosača, pri čemu je pramčani dio potopljen u moru, dok je krmeni dio ostao pričvršćen na dizalicu. Nažalost, tijekom noći novogradnja je u potpunosti ispala s dizalice te je potopljena uz obalni zid pulske luke. U ovoj nesreći nema stradalih niti ozlijeđenih, a trenutno su u tijeku pripreme za vađenje novogradnje iz mora – izvijestili su iz Ministarstva mora, piše Glas Istre.

Očevidom o uzrocima nesreće utvrđeno je kako se nesreća dogodila u jučer u 13:20, a informacija je zaprimljena oko 15.00 sati, prilikom operacije dizanja i prijevoza novogradnje Gradnja 110 sa pokretnom dizalicom, u vlasništvu tvrtke Tehnomont – brodogradilište d.o.o., kada je došlo do pucanja čelik čela podiznih traka i pada pramčanoga dijela u more. Točan uzrok kvara lučke opreme još nije utvrđen, a uz puknutu podiznu traku utvrđeno je i jedno puknuto "čelik čelo" dizalice, koje trenutno visi sa dizalice.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
08:08 10.02.2021.

A koliki uopće teret “drži” navedena dizalica ? Nebi me čudilo da se neko preračunao .

KV
ka-vuk
03:52 10.02.2021.

Zalosno da se to desilo ali da ima organizirano preventivno odrzavanje opreme moga se ovaj gubitak spreciti. To je kronicno u puno firmi u Hr. Kao skupo je a koliki je sad gubitak?

BL
blekpanther
22:39 09.02.2021.

Brodograditelji sa 100- godišnjim iskustvom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije