Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA PROSLAVA

Bilo im je hladno pa su unijeli agregat i zatvorili vrata. Odjednom se čuo vrisak

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
02.01.2018.
u 13:34

Mladi su slavili u napuštenom dućanu u kojem nije bilo struje. Otac jedne od djevojaka donio im je agregat i izričito napomenuo kako vrata uvijek trebaju biti otvorena. No, oni su to ignorirali i u jednom trenutku zatvorili vrata i unijeli agregat u prostoriju

Šestero tinejdžera iz Pristega kod Benkovca dugo će pamtiti doček 2018. godine. Troje od njih moglo bi taj datum slaviti i kao novi rođendan, jer jedva su preživjeli trovanje ugljičnim monoksidom.

Mladi su slavili u napuštenom dućanu u kojem nije bilo struje. Otac jedne od djevojaka donio im je agregat i izričito napomenuo kako vrata uvijek trebaju biti otvorena. No, oni su to ignorirali i u jednom trenutku zatvorili vrata i unijeli agregat u prostoriju. Djevojke u dobi od 16 i 18 godina i 15-godišnjak odmah su pali u nesvijest. Da se prijatelj nije vratio u prostoriju, sve je moglo imati tragični epilog.

– Stavio je on njima agregat, ali ispred prostorije. To vam je ovdje pokraj škole, prazan prostor u kojem je ranije bio dućan, tu je mladost odlučila čekati Novu godinu. Ali agregat njima nije stavljen u prostoriju, čovjek ga je montirao ispred, pa zna se koliko je to opasno. Al' dica ka' dica, bilo im hladno pa su unijeli agregat kako bi se mogli grijati i puštati glazbu, a još su i vrata zatvorili – rekao je jedan mještanin za Slobodnu Dalmaciju.

Oko 2 sata poslije ponoći dvojica 16-godišnjaka i 18-godišnji mladić izašli su, a dvije maloljetne djevojke ostale su same unutra. Jedna je u međuvremenu otišla kući. Odjednom se iz trgovine čuo vrisak.

– Dođi brzo unutra, molim te, prijateljica nam je pala u nesvijest i ne daje znakove života! I meni je loše, dođi, pomozi nam – vikala je djevojka, a mladić im je pokušao pomoći. No i njih dvoje su se onesvijestili.

Tada su u trgovinu utrčali mladići koji su bili vani i počeli izvlačiti prijatelje, no i njih je omamio "tihi ubojica" ugljični monoksid. Srećom, hitna pomoć je brzo stigla i pomogla im. Pred jutro su svi došli svijesti i pušteni su kućama.

– Pa cijelo selo danas bruji o tome! Čovik 'oće najbolje, a vidiš kako mladost misli da sve zna. Mi što koristimo agregate predobro znamo koliko su opasni. Taj ugljični monoksid što iz njega izlazi otruje te, a da i ne znaš kad i kako – dodao je za Slobodnu mještanin Pristega.

 

Komentara 4

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
14:01 02.01.2018.

Bože glupe li mladosti.... Još jedan od dokaza koliko je utjecaj "debilphonea" i wi-fi zračenja štetan za labilne mozgove. U svijetu se rađaju generacije debosa

MO
modovisisajteMaraschino
13:42 02.01.2018.

ma sa 12 oni prestaju biti djeca, samo što se tako ponašaju do 50.... srećom su izvukli pouku. valjda će dalje pametnije...

LI
liliZG
13:51 02.01.2018.

klinci su uvijek najpametniji , dok ne dođe tragedija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije