Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bilo im je hladno pa su unijeli agregat i zatvorili vrata. Odjednom se čuo vrisak

Mladi su slavili u napuštenom dućanu u kojem nije bilo struje. Otac jedne od djevojaka donio im je agregat i izričito napomenuo kako vrata uvijek trebaju biti otvorena. No, oni su to ignorirali i u jednom trenutku zatvorili vrata i unijeli agregat u prostoriju
02. siječnja 2018. u 13:34 4 komentara 3568 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Šestero tinejdžera iz Pristega kod Benkovca dugo će pamtiti doček 2018. godine. Troje od njih moglo bi taj datum slaviti i kao novi rođendan, jer jedva su preživjeli trovanje ugljičnim monoksidom.

hitna pomoć Varaždinska županija Troje stanara otrovalo se ugljičnim monoksidom

Mladi su slavili u napuštenom dućanu u kojem nije bilo struje. Otac jedne od djevojaka donio im je agregat i izričito napomenuo kako vrata uvijek trebaju biti otvorena. No, oni su to ignorirali i u jednom trenutku zatvorili vrata i unijeli agregat u prostoriju. Djevojke u dobi od 16 i 18 godina i 15-godišnjak odmah su pali u nesvijest. Da se prijatelj nije vratio u prostoriju, sve je moglo imati tragični epilog.

– Stavio je on njima agregat, ali ispred prostorije. To vam je ovdje pokraj škole, prazan prostor u kojem je ranije bio dućan, tu je mladost odlučila čekati Novu godinu. Ali agregat njima nije stavljen u prostoriju, čovjek ga je montirao ispred, pa zna se koliko je to opasno. Al' dica ka' dica, bilo im hladno pa su unijeli agregat kako bi se mogli grijati i puštati glazbu, a još su i vrata zatvorili – rekao je jedan mještanin za Slobodnu Dalmaciju.

Oko 2 sata poslije ponoći dvojica 16-godišnjaka i 18-godišnji mladić izašli su, a dvije maloljetne djevojke ostale su same unutra. Jedna je u međuvremenu otišla kući. Odjednom se iz trgovine čuo vrisak.

– Dođi brzo unutra, molim te, prijateljica nam je pala u nesvijest i ne daje znakove života! I meni je loše, dođi, pomozi nam – vikala je djevojka, a mladić im je pokušao pomoći. No i njih dvoje su se onesvijestili.

Tada su u trgovinu utrčali mladići koji su bili vani i počeli izvlačiti prijatelje, no i njih je omamio "tihi ubojica" ugljični monoksid. Srećom, hitna pomoć je brzo stigla i pomogla im. Pred jutro su svi došli svijesti i pušteni su kućama.

– Pa cijelo selo danas bruji o tome! Čovik 'oće najbolje, a vidiš kako mladost misli da sve zna. Mi što koristimo agregate predobro znamo koliko su opasni. Taj ugljični monoksid što iz njega izlazi otruje te, a da i ne znaš kad i kako – dodao je za Slobodnu mještanin Pristega.

 

Bojler Neispravan bojler Dijete se otrovalo ugljičnim monoksidom bjelovar bolnica Klonuli i rušili se Otac u zadnji tren spasio djecu od trovanja ugljičnim monoksidom: Na sreću da sam na vrijeme shvatio što se dešava hitna pomoć TRAGEDIJA U VARAŽDINU Djevojka (16) se otrovala ugljičnim monoksidom
NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar PrskatorVlado
  PrskatorVlado:

  Bože glupe li mladosti.... Još jedan od dokaza koliko je utjecaj "debilphonea" i wi-fi zračenja štetan za labilne mozgove. U svijetu se rađaju generacije debosa

 • liliZG:

  klinci su uvijek najpametniji , dok ne dođe tragedija...

 • modovisisajteMaraschino:

  ma sa 12 oni prestaju biti djeca, samo što se tako ponašaju do 50.... srećom su izvukli pouku. valjda će dalje pametnije...