Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
theresa may:

'Novim zakonom spriječit će se uzimanje napojnica od osoblja'

Konobar
Getty Images
02.10.2018.
u 11:29

Novi zakon primjenjivat će se u Engleskoj, Škotskoj i Walesu s ciljem zaustavljanja izrabljivačke prakse poslodavaca

Konobarski i općenito ugostiteljsko uslužni posao nije nimalo lak. Uz cjelodnevno/cjelonoćno stajanje na nogama poslužujući goste uz osmijeh zna biti zaista naporno, a kad im na kraju dana poslodavci odluče oduzeti njihov 'krvavo' zarađeni novac od napojnica, nažalost ne mogu se žaliti, no britanska premijerka odlučila je to promijeniti.

Theresa May objavila je kako novim zakonom planira zaustaviti 'krađu' poslodavaca, odnosno uzimanje napojnica od osoblja. Novim zakonom omogućit će se osoblju uzimanje svojih napojnica i od mušterija koje plaćaju karticama.

Novi zakon primjenjivat će se u Engleskoj, Škotskoj i Walesu s ciljem zaustavljanja izrabljivačke prakse poslodavaca.

Problem je već dugo prisutan

Ove godine u poznatom lancu TGI Fridays radnici su već nekoliko puta štrajkali jer su morali dijeliti napojnice s osobljem u kuhinji, a upravo zbog negdovovanja javnosti britanska premijera odlučila se na ovaj potez.

Izvršna direktorica Udruženja ugostitelja i hotelijera UK Hospitality, Kate Nicholls smatra kako novi zakoni nisu potrebni jer se pravila mogu uspostaviti unutar samog sektora uslužnih djelatnosti. Izjavila je i kako je cijeli sektor surađivao sa sindikatom Unite the Uninon s ciljem uspostavljanja dobrih pravila vezanih uz napojnice

Dave Turnbull iz sindikata Unite the Union pita se hoće li se novi zakon baviti sprečavanjem oduzimanja napojnica ili će regulirati i nepravednu situaciju poput one u TGI Fridays, gdje poslodavci koriste napojnice kako bi nadomjestili niske plaće osoblju u kuhinji

>> Pogledajte video kada je Juncker uštipnuo Plenkovića

Ključne riječi

Komentara 2

FL
flamantes
13:20 02.10.2018.

Kojem je idiotu ova glupost pala na um?

Avatar botoksmanija
botoksmanija
11:53 02.10.2018.

Ha ha koja glupost... Kod nas se ne treba brinuti oko napojnica..... jer ih nitko i ne daje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije