Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uručene diplome

Novih 40 majstora na tržištu unatoč pandemiji

Foto: Ivica Beti
19.09.2020.
u 12:54

Trenutno je u Međimurskoj županiji otvoreno 1264 obrta, a u Obrtničkoj komori mogu se polagati ispiti za čak 33 zanimanja.

Hrvatska je bogatija za 41 majstora koji su podigli diplome jučer u Čakovcu. Ispite su polagali majstori iz šest županija za brojna zanimanja, od bravara, automehaničara i slastičara do dimnjačara, frizer i pedikera.

- Iz godine u godinu sve veći je interes za polaganjem majstorskih ispita - kaže predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak i dodaje da Međimurska županija za vrijeme pandemije koronavirusom bilježi porast broja otvaranja obrta.

Trenutno je u toj županiji otvoreno 1264 obrta, a u Obrtničkoj komori mogu se polagati ispiti za čak 33 zanimanja. U 24 godine provođenja majstorskih ispita u OK-u Međimurske županije diplome je primilo gotovo 700 majstora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije