Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USVOJENA ODLUKA

Međimurska županija zadužuje se za 25 milijuna kuna radi premošćivanja jaza

Čakovec: Matija Posavec nakon 15 godina izašao iz HNS-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
15.07.2020.
u 15:21

Kredit je, kako je rečeno, namijenjen za premošćivanje jaza nastalog zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obaveza. Međimurska županija protekli je godina provela ili još provodi 70 projekata od kojih je čak 40 kapitalnih.

Skupština Međimurske županije donijela je odluku o kratkoročnom kreditnom zaduženju Međimurske županije za 25 milijuna kuna, na rok otplate do devet mjeseci.

Odluka je usvojena s 28 glasova za i sedam glasova protiv, i drugi put se našla na dnevnom redu jer ju u prvom pokušaju SDP nije podržao. Kredit je, kako je rečeno, namijenjen za premošćivanje jaza nastalog zbog različite dinamike priljeva sredstava i dospijeća obaveza. Međimurska županija protekli je godina provela ili još provodi 70 projekata od kojih je čak 40 kapitalnih.

- U posljednjih godinu i pol dana realizira se 20 kapitalnih projekata u vrijednosti od 227.936.328 kuna. Od tog iznosa 171.268.808 kuna bespovratna su europska sredstva, dok je iz županijskog proračuna moralo biti osigurano 55.057.367 kuna. S obzirom na pravila financiranja europskih projekata te dinamiku izvršavanja plaćanja, agencije i ministarstva u ovom su trenutku dužni isplatiti 29.453.771 kunu, a ovim kratkoročnim zaduženjem želimo premostiti situaciju dok ne dobijemo povratih tih sredstava te ćemo iz povrata vratiti zaduženje - rekao je župan Matija Posavec.

Vijećnici su usvojili odluku o davanju nekretnina 22B i 22C u kompleksu bivše vojarne u Čakovcu na korištenje Tehnološko inovacijskom centru Međimurje bez naknade na razdoblje do 1. studenog 2023. godine.

Komentara 2

TA
Talleyard
16:32 15.07.2020.

lopuža posranec sa svojom aprtijskom bagrom unazadio Međimurje za desetljeće. Vrijedni Međimurci će još dugo morati raditi za najmanju plaću u državi. Nakon 2 godine još nije dovršen popravak 50 metara jedinog nadvožnjaka u gradu, zbog čega je kaos u gradu u dnevnim špicama prometa. To je samo jedan od primjera nesposobne i korumpirane partijske bagre.

BA
Barbasmora
15:56 15.07.2020.

Dobra taktika! Ako nas slucajno prime u euro zonu necmo moc vise tako lako zaduzivat nerodjene dice na lipom nasem balkanu! I nije to sve! Kad bankrotiramo spasavat ce nas cila EU! Navalite balkanci na kredite, ako ima onih kojii ih nude balkanskoj drzavi i balkanskom godpodarstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije