Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nova runda poticaja za nova radna mjesta

– Želja nam je javnosti predstaviti primjere dobre prakse kako bismo bili poticaj ostalim poduzetnicima za njihove projektne ideje i poduzetničke pothvate s ciljem da i oni koriste potpore koje su im na raspolaganju u okviru provedbe zakonodavnog okvira – poručilo je Ministarstvo
29. svibnja 2019. u 09:23 1 komentara 528 prikaza
Zagreb: Svečana dodjela potvrda o statusu korisnika potpora za ulaganje
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Porezna povlastica koja predstavlja umanjenje stope poreza na dobit za 50 do 100 posto, bespovratne novčane potpore za zapošljavanje i usavršavanje te kapitalne troškove projekta za ulaganja u proizvodno-prerađivačke aktivnosti... To su samo neke od potpora koje mogu koristiti poduzetnici u Hrvatskoj u zakonskom okviru za poticanje ulaganja.

Astana Arena Sve je dogovoreno Službeno! Kinezi odlučili: Gradimo stadion u Hrvatskoj vrijedan 150 mil. €

– To su za ulagače izuzetno privlačne porezne povlastice – poručili su iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta gdje su jučer svečano dodijeljene nove potvrde o statusu korisnika potpora za ulaganje temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Ministar Darko Horvat poduzetnicima je uručio odluke, a riječ je o projektima koji se realiziraju u trogodišnjem razdoblju u okviru kojeg se priznaju troškovi ulaganja u dugotrajnu imovinu i troškovi otvaranja novih radnih mjesta.

– Želja nam je javnosti predstaviti primjere dobre prakse kako bismo bili poticaj ostalim poduzetnicima za njihove projektne ideje i poduzetničke pothvate s ciljem da i oni koriste potpore koje su im na raspolaganju u okviru provedbe zakonodavnog okvira – poručilo je Ministarstvo.

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    Maloumnosti naših vjerodomoljubnih vlastodržaca je granica samo Nebo. Ambijent atraktivan za ulaganje investitora u proizvodnju kao i usluge stvara se tako da se ovi oslobode plaćanja poreza u dužem vremenskom razdoblju, a u područjima gdje je demografski upadak i trajnim ... prikaži još! poreskim olakšicama (napr. poreska stopa od 10%). Ranije su postojale poreske olakšice u područjima posebne državne skrbi, koje su potpuno ukinute, pa se većina investitora vratila u svoje baze. Radi uporedbe istočni remetilci imaju godišnje milijardove inozemne investicije zbog poreskih i drugih pogodnosti, a inozemni invetitori, osim u turizam bježe od neovisne države kao djavo od križa. Možda se radi na tome da se po svaku cijenu pobijedi Bugarska u ljutom boju za EU fenjerašku (repnu) poziciju. Izreka da nije sirotinja onaj tko nema imovinu, već tko nema razum je izgleda skrojena za naše slugeranske vjerodomoljubne vlasti i najvjernije Božije stado.