Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u četvrtak u 9:00 sati

Nova emisija iz serijala 'U ordinaciji', razgovaramo o umoru i iscrpljenosti

U ordinaciji
Foto: Screenshot
1/5
06.04.2021.
u 14:15

Znate li da prehrana može biti jednako učinkovita kao lijekovi? Pazite li što jedete, možete, primjerice, sniziti razinu kolesterola i masnoća u krvi ili stvoriti jači imunitet. Gledajte u četvrtak, 8.4., u 9:00 sati, na vecernji.hr

Umor je normalni dio naših života. No, kad nam počne stvarati probleme u svakodnevnom funkcioniranju, onda se radi o težoj tegobi koju nazivamo sindrom kroničnog umora. Njegovi najčešći uzroci su loše životne navike koje često prelaze u ovisnosti, najčešće alkoholizam i tabletomaniju te psihološki problemi poput poremećaja u prehrani. Iscrpljenost organizma, pak, nastaje nakon dugotrajnog kroničnog umora kojem nikako ne možemo stati na kraj i nije nimalo bezazlena. U emisiji o umoru i iscrpljenosti bavimo se upravo ovisnostima i poremećajima u prehrani.

Poremećaji u prehrani nisu novost i sežu u daleku povijest. Danas sve više privlače pažnju stručnjaka, medija i javnosti, jer broj oboljelih od poremećaja u prehrani u stalnom je porastu. No to ne treba čuditi, jer je moderna tehnologija doprinijela još jačem promicanju trenda savršenog tijela i stalnom reklamiranju silnih dijeta. Fotoshop je također učinio svoje potpuno iskrivljavajući stvarnu sliku ljudskoga tijela.

Znate li da prehrana može biti jednako učinkovita kao lijekovi? Pazite li što jedete, možete, primjerice, sniziti razinu kolesterola i masnoća u krvi ili stvoriti jači imunitet. Postoji li stvarno zdrava hrana, je li hrana općenito postala trendovska stvar i kako hranom održati zdravlje i normalnu kilažu?

Pojam ovisnosti je vrlo širok i ne odnosi se samo na ovisnost o drogama, tabletama ili alkoholu. Čovjek može biti ovisan o jelu, igrama na sreću, televiziji, ili internetu. I takve ovisnosti mogu postati središnji sadržaj i čimbenik njegovog svakodnevnog života. U doba pandemije posebno je došla do izražaja ovisnost o online kockanju. O korona kockarima i drugim ovisnostima koji razaraju ljudske živote i umaraju i iscrpljuju cijele obitelji.

Novu emisiju iz serijala U ordinaciji gledajte u četvrtak, 8.4., u 9:00 sati, na vecernji.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije