Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nobelova zaklada smanjuje iznos nagrade?

nob
afp
VL
Autor
Hrvoje Dečak
09.12.2009.
u 16:10

Iako izvršni direktor nagrade tvrdi da štede gdje stignu, ove bi godine mogli potrošiti rekordan iznos na osiguranje s obzirom na to da će američki predsjednik Barack Obama biti među nagrađenima.

Nobelova zaklada prvi je put u povijesti dodjele Nobelove nagrade najavila mogućnost smanjivanja iznosa nagrade zbog financijskih gubitaka te bi ove godine laureati mogli posljednji put primiti nagradu od 1,5 milijuna dolara, javlja Business.hr.

Iako izvršni direktor nagrade tvrdi da štede gdje stignu, ove bi godine mogli potrošiti rekordan iznos na osiguranje s obzirom na to da će predsjednik Barack Obama biti među nagrađenima.

O točnim brojkama za sada ne žele govoriti, no tvrde da će sve biti objavljeno nakon svečanosti koja bi se trebala održati 10. prosinca. Procjenjuje se da će organizacija najprestižnije svjetske nagrade stajati minimalno 17 milijuna dolara.

Sohlman je napomenuo kako se fond tek djelomično oporavio nakon što je u 2008. izgubio čak jednu petinu novca.
Nagrada se dodjeljuje od 1901. godine, a dvanaest izabranih već se nalazi u Stockholmu gdje se tradicionalno dodjeljuju prestižne nagrade.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije