Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKI Global Dream II

Jedan od najvećih kruzera na svijetu nikad neće zaploviti, iz škvera ide u rezalište

Press event at insolvent MV shipyard
Jens Büttner
20.06.2022.
u 18:27

Da je pušten u promet, Global Dream 2 i njegov sestrinski brod Global Dream, koji za sada neće rastaviti na dijelove, bili bi najveći kruzeri ikada prema putničkom kapacitetu- u njih stane po 9000 ljudi.

Jedan od najvećih kruzera ikad, Global Dream II, kreće na svoje prvo putovanje - na rezalište. Brod je skoro završen u brodogradilištu na sjeveru Njemačke, no brodogradilište MV Werften je proglasilo bankrot još u siječnju, a administracija ne može pronaći kupca. Naime, potražnja za kruzerima u padu je od početka pandemije, te se još nije oporavila.

Administrator Christoph Morgen navodno je na press konferenciji u petak rekao da brod moraju maknuti iz MV Wertfenovog brodogradilišta do kraja godine jer je ono prodano Thyssenkrupp korporaciji koja ga namjerava korisiti za izgradnju vojnih brodova. Prema njemačkim medijima, donji trup broda uspješno će prodati po cijeni za metalne otpatke, prenosi Guardian.

Da je pušten u promet, Global Dream II i njegov sestrinski brod Global Dream, koji za sada neće rastaviti na dijelove, bili bi najveći kruzeri ikada prema putničkom kapacitetu- u njih stane po 9000 ljudi. Teški 208,000 tona, prema tom su parametru šesti najveći kruzeri na svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije