Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupci razočarani

Nike otkazuje narudžbe jeftinih artikala, tvrdi da ih više nema: 'Kasno su shvatili da su napravili grešku'

Nike
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/Čitateljica
1/3
27.12.2022.
u 22:08

Iako je Nike kao razlog otkazivanja narudžbe naveo to da naručenog i plaćenog artikla više nema na stanju, čitateljica koja nam se javila ističe kako su artikli i dalje dostupni na stranici. Razlika je jedino u cijeni, s obzirom da je ona sada znatno viša.

Prije nekoliko dana, popularna trgovina sportske odjeće Nike na svojoj je internetskoj stranici napravila pogrešku zbog koje su kupci odjevne komade mogli kupiti po znatno nižim cijenama. Naime, činilo se kao da su cijene izražene u kunama zapravo trebale biti u eurima pa su tako proizvodi, primjerice, umjesto 230 koštali svega 30 kuna. Neplanirano sniženje brzo se proširilo društvenim mrežama pa su mnogi pohitali na internetsku stranicu i kupili više proizvoda, no danas je nekima narudžba otkazana. 

- Nažalost, artikl je rasprodan. Oprostite zbog toga, znamo da je frustrirajuće kada ste uzbuđeni zbog nove opreme, a onda ne ide po planu - naveli su iz Nikea u mailu u kojem je narudžba otkazana. Također, istaknuli su kako će kupci dobiti povrat novca. 

Iako je Nike kao razlog otkazivanja narudžbe naveo to da naručenog i plaćenog artikla više nema na stanju, čitateljica koja nam se javila ističe kako su artikli i dalje dostupni na stranici. Razlika je jedino u cijeni, s obzirom da je ona sada znatno viša. Fotografija dolje desno tako prikazuje trenutno stanje artikla kojeg je naručila na stranici. 

Foto: Čitateljica

- Nevjerojatno, jako sam se razočarala! Kasno su shvatili da su napravili grešku pa sada otkazuju narudžbe umjesto da ih pošalju - poručila je čitateljica kojoj su, barem zasad, otkazali narudžbu za dva od pet naručenih artikala. Zbog cijele situacije, također, razmatra kontaktirati Udrugu za zaštitu potrošača.

VIDEO Ovo su važne stvari koje nas čekaju u 2023., posebno pravilo vrijedit će za bankomate do travnja.

Ključne riječi

Komentara 1

EZ
ezer
23:31 27.12.2022.

Svi nezadovoljni kupci imaju mogućnost prigovora i na kraju kolektivne tužbe za lažno oglašavanje. Kazne su visoke, a postupci duže traju. Svakako sačuvajte prepiskom s internet trgovinom posebno ako ste nešto platili pa će Vam sada vratiti novac. Nike je to mogao drugačije rješiti ali su se odlučili na otkazivanje narudžbe u nadi da neće biti sankcionirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije