Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinj: Milanović vodi SDP

'Nije pomoglo to što mi je Zoran Milanović bratić. U rat sam išao s 18, bez posla sam od ’94.'

Ante Milanović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.12.2016.
u 16:22

Kandidirao se samostalno za predsjednika podružnice, nezadovoljan jer su članovi SDP-a bili samo dizači ruku u Gradskom vijeću, kaže Ante Milanović

– Sinjski SDP pod novim vodstvom okreće stranicu i ide u sasvim drugom smjeru. Nećemo više podržavati Nezavisnu listu dr. Stipice Jadrijevića – kaže nam Ante Milanović, novi predsjednik sinjskog SDP-a, inače bratić bivšeg predsjednika stranke Zorana Milanovića.

Izabran je da bi uveo reda u sinjsku podružnicu u kojoj postoje, kako sam kaže, dvije-tri struje, a on nije ni u jednoj.

Novi smjer stranke

– Održana je konvencija i bivša tijela stranke ispala su iz igre. Kandidirao sam se samostalno jer sam bio tužan što su naši članovi bili samo dizači ruku u Gradskom vijeću. Napravit ćemo stopostotni zaokret s tim da ostajemo pri svemu što je ispravno i dobro za grad. I HDZ-u ćemo dignuti ruku, bez ikakvih problema, dok sam ja predsjednik – kaže Milanović. Puklo je između vladajuće strukture i SDP-a, kaže on, nakon četiri sastanka s gradonačelnicom Kristinom Križanac i jednog s Nezavisnom listom.

– Geneza je duboka. Imali smo gradonačelnika Ivicu Glavana šest godina, na žalost umro je, a oni se danas kriju iza njegovih leđa, iza njegovih propusta ili grešaka. Prijepor je nastao oko dvorane. Imamo Glavanovu izjavu, ključ u ruke, cijena je 12 milijuna kuna, a to je otišlo na 19, za sada. Gdje je politička odgovornost?! Nikakvim aneksima nisu se zaštitili od propadanja tvrtki koje to rade. Propala je jedna, neka propadne druga, dvorana koja realno vrijedi milijun eura otići će na pet. Osim toga, pogoduju privatnim vrtićima u odnosu na javne. Kako privatni zarađuju, a oni nikoga ne mogu zaposliti? Kao član SDP-a pokušavao sam upozoravati na te nelogičnosti, a sada imam mogućnost kao predsjednik nešto pokušati napraviti – kaže Milanović, koji ipak priznaje da situaciju unutar SDP-a još nije uspio u potpunosti dovesti u red. Ima školovanih, mladih ljudi i iznad svega, kaže, poštenih i od njih očekuje jači angažman.

– Ne mogu reći da su oni prije krali, Bože sačuvaj, ali riječ je o štićenju isključivo svojih interesa, ne zapošljavanju, već pokušaju zapošljavanja, dodvoravanju dr. Jadrijeviću i njemu bliskim ljudima. Sada je vrh stranke drukčiji, po toj se prašini više neće čeprkati, tako više nećemo funkcionirati – kaže Milanović. Nije nam mogao potvrditi kontrolira li troje SDP-ovih vijećnika u sinjskom Gradskom vijeću, ali naglasio je da od njih očekuje da poštuju odluke Gradskog odbora koji je jasno odlučio da aktualnu vlast neće podržavati.

Što se tiče glavnog projekta “Sinj u sridu”, koji financira EU, Milanović kaže da on neće propasti. – Neka ga izdvoje iz proračuna i mi ćemo ga izglasati. To se zakonski može – poručuje Milanović.

Imam “nepodobno” prezime

Nogometni je trener i nikada se nije uspio zaposliti u struci, i to zbog politike jer ima, kako kaže, “nepodobno” prezime. – U sportu je monopol HDZ-a na razini cijele države. Ja ne mogu doći blizu, moje prezime nije poželjno u tim vodama. Cijeli sam život u nogometu. Prvo sam igrao, onda sam trenirao, imao privatnu školu nogometa do prije godinu dana, a onda sam se potpuno razočarao i zaposlio se u HEP-u. Imam licenciju i rezultate, a nikad nisam došao u situaciju ni voditi Junaka. Moj je najveći interes ulaska u politiku raščistiti takve stvari – poručuje Milanović.

– Ja sam od 1991. bio u ratu, za razliku od svih njih koji se busaju hrvatstvom. Imao sam 18 i pol godina. Otišao sam na položaj sa 60 kg i nosio mitraljez od 13 kg. “Skinuo” sam se 1994. i bio nezaposlen do lani, a sada sam u 44. godini na radnom mjestu penjača po stupovima. Penjem se na stupove i režem žicu – kaže Milanović. To što mu je bivši premijer rođak, u politici mu niti pomaže niti odmaže – kaže on. Čak nema ni fotografiju s njim. O novom predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću kaže da ga osobno ne poznaje, ali bi volio da je malo direktniji.     

Komentara 19

TW
TWITOIST
16:39 20.12.2016.

Dobro je pa mozes zivit da ne radis ,ja radim pa ne mogu.

Avatar Nomad09
Nomad09
18:08 20.12.2016.

Ovaj majstor je od 1994. (tada je imao 22 godine) do 2015. (tada je imao 43 godine) uspio biti nezaposlen. To je dostignuće koje značajno nadmašuje funkciju predsjednika Sinjskog SDP-a. Ovaj majstor zaslužuje biti predsjednik SDP-a Hrvatske!!! Moto mu može biti: „Nema rada do nerada i nema plaće do penzije!“.

FA
Fake
16:36 20.12.2016.

Al' zato braceku je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije