Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN SLUČAJ

Nije bio ubrojiv: DORH traži istražni zatvor za 15-godišnjaka koji je zvjerski ubio staricu u Splitu

Foto: Pixsell
1/3
22.12.2020.
u 09:44

Kazao je kako ima rupe u sjećanju...

Nakon što je protiv 15-godišnjaka iz Splita proveden pripremni postupak, sukladno Zakonu o sudovima za mladež, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je da mu se odredi istražni zatvor.

Tereti ga se za teško ubojstvo koje je 27. rujna počinio u neubrojivom stanju. Na smrt je zatukao 89-godišnjakinju u njezinu stanu. Poslije je policiji kazao: – Što ona ima kričati? – čime je šokiranim istražiteljima pokušao objasniti zašto je ubio 89-godišnjakinju. Ubio ju je bez povoda i motiva. Ušao je u njezinu zgradu. Lupao je po vratima. No nitko mu nije otvorio osim 89-godišnjakinje. Kada mu je otvorila vrata, on ju je odgurnuo. Ona je počela zvati u pomoć, a to je, po svemu sudeći, za golobradog mladca bio dovoljan okidač da je ubije.

Udario ju je šakom u glavu, zbog čega je zateturala i pala. Kada je pala, pobjesnjeli 15-godišnjak nekoliko ju je puta udario nogom u lice, a potom odvukao na balkon. Ondje ju je nastavio udarati, doslovno joj smrskavši lice. Iako je žena u stanu imala i nakita i nešto novca, 15-godišnjak ništa od toga nije uzeo ni dirao. Kao da se ništa nije dogodilo, izišao je iz stana i otišao do policije gdje je prvo kazao da ga je netko napao.

Na odjeći i tenisicama imao je krvi pa se šokantna istina brzo doznala. Osim što je kazao da je 89-godišnjakinja vikala, policiji nikakvo drugo obrazloženje svog iracionalnog brutalnog čina nije ponudio. Samo je kazao da ima rupe u sjećanju te da je umoran, zbog čega se posumnjalo da je bio drogiran pa mu je krv poslana na vještačenje. Prije tog događaja u kojem je jedan život oduzeo, a svoj uništio, prekršajno je prijavljivan zbog posjedovanja marihuane.

 

Ključne riječi

Komentara 5

AW
Awakening2020
12:56 22.12.2020.

Svi psihopati se pravdaju rupama u mozgu i zakon im to uzima za olakotnost. Zatvorit monstruma dozivotno. Lazu ka pasi” Ovi sa rupama u mozgu” Kako nema rupe u nacinu ubijanja...strasno

ZH
zhecko
14:12 22.12.2020.

Treba ga zatvoriti u ludnicu do kraja života, jer će opet kao "nevin" ubiti nekoga ! 😨

CO
Condorgrab
18:55 22.12.2020.

Nije bio ubrojiv da ide u školu, ali je bio ubrojiv da ubije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije