Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznad Austrije

Incident: 13 zrakoplova nestalo s radara na 25 minuta!

zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.06.2014.
u 23:42

Zrakoplovi su nestali sa ekrana kontrole leta 5. i 10. lipnja, svaki puta po 25 minuta, izvijestio je Marcus Pohanka.

Čak 13 zrakoplova je iznenadno nestalo s radara na oko 25 minuta u dva navrata iznad Austrije i susjednih država, izvijestila je Austrijska agencija za kontrolu zračnog prometa, piše RT.

Zatražili su da Europska unija istraži ove dosad, kako su ih nazvali, "nezabilježene" incidente na nebu. Zrakoplovi su nestali s ekrana kontrole leta 5. i 10. lipnja, svaki put po 25 minuta, izvijestio je Marcus Pohanka iz Agencije. Slične probleme su zabilježile i kontrole leta u susjednim regijama u Njemačkoj i Češkoj.

Incident će istražiti europska agencija Euro Control i Europska agencija za sigurnost zračnog prometa. Pohanka je kazao da ni jedan od zrakoplova ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti jer su odmah na posao pozvani dodatni kontrolori leta te su uspostavili vezu sa svim pilotima.

>>Mali sportski zrakoplov srušio se na kafić u Vrsaru

>>Oko 2000 ljudi ostalo na zemlji jer je nestanak struje obustavio letove

Komentara 5

BB
bozo boric
08:36 13.06.2014.

hahah dodatni kontrolori uspostavili vezu...

DU
Deleted user
12:04 13.06.2014.

marsovci spijuniraju,spremaju se na napad

UN
unbekant
08:59 13.06.2014.

Putin isprobava novu navi-techniku,znaci ipak je on sila nebeska,i moze kontrolirati koga i kada hoce……………..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije