Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija na terenu

Mali sportski zrakoplov srušio se na kafić u Vrsaru

zrakoplov vrsar
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
06.06.2014.
u 15:00

U tijeku je očevid, a na terenu su, uz zrakoplovnog inspektora, djelatnici Agencije za ispitivanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Manji sportski zrakoplov srušio se danas oko 11.40 sati na ugostiteljski objekt na sportskom aerodromu Vrsaru. Ozlijeđenih nije bilo, potvrdili su u PU istarskoj. Sreća u nesreći je što je zrakoplov pao na praznu terasu restorana koji radi tek sezonski, a nalazi se tik uz pistu aerodroma.

Zrakoplov se srušio prilikom pokušaja slijetanja u Zračnu luku Vrsar. Riječ je o manjoj, ali međunarodnoj zračnoj luci na koju se slijeće iz smjera Limskog kanala.

U blizini je i bistro "Aerodrom", gdje su se dvojica muškaraca, pilot i putnik iz aviona, potvrdilo nam je nekoliko očevidaca, nakon nesreće došli okrijepiti i tako pribrati od prvotnog šoka. Pretpostavlja se da je riječ o ocu i sinu, Austrijancima, koji nisu teže ozlijeđeni te čekaju ispitivanje predstavnika Ministarstva pomorstva i veza i komisije za utvrđivanje zrakoplovnih nesreća.

Gosti iz obližnjeg kafića čuli su tek prasak. Govori se da je pilot doletio prebrzo. U jednom je trenutku izgubio kontrolu nad zrakoplovom koji se zanio ulijevo, nakon čega je pao na krošnju drveta, a potom i na terasu restorana.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Prema riječima očevidaca pilot je očito krivo procijenio visinu te pokušao ponovo podići nos zrakoplova u trenutku kad je visina bila previsoka za slijetanje, no nije uspio te je prošao iznad same terase kafića u samoj zrakoplovnoj luci te se srušio 10-ak metara nakon nje. Prije je riječ o nespretnom zaustavljanu "na trbuh" zrakoplova doli o samom padu, ispričao nam je očevidac.

Policija je ogradila široko područje oko aerodroma i prolaz je zatvoren kao i promet na vrsarskom aerodromu. Uz zrakoplovnog inspektora, očevid su na mjestu nesreće obavili djelatnici Agencije za ispitivanje nesreća u zračnom, pomorsko i željezničkom prometu.

Inače, upravo za vikend ondje ima najviše slijetanja iz smjera Italije, Venecije i Austrije.

>>Srušio se avion, teško ozlijeđeni pilot i putnik

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:29 06.06.2014.

Jel SDP-ovac, sad oni padaju...

TA
tamanitelj
13:20 06.06.2014.

JEL ,platio porez , morali su zvati poreznu

LE
leurdovac
14:01 06.06.2014.

Najvažnije je da ste stavili fotografiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije