Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavili oglas

New York zapošljava 'krvoločnog službenika' koji će voditi borbu protiv štakora

storyeditor/2022-12-02/rat_ny.jpg
Newscom/PIXSELL
03.12.2022.
u 02:30

New York je u cijelom SAD-u poznat po velikom broju štakora. Prema podacima vlade, građani New Yorka prijavili su da su vidjeli štakora čak 21 tisuću puta od početka godine do kraja rujna, što je 71% više nego u isto vrijeme 2020. godine.

Ured newyorškog gradonačelnika Erica Adamsa objavio je oglas za zapošljavanje dužnosnika koji će voditi borbu protiv štakora u gradu. Službeni je naziv radnog mjesta "direktor za smanjenje broja glodavaca". Godišnja plaća u rasponu je od 120.000 do 170.000 dolara. "Idealan kandidat visoko je motiviran i pomalo krvoločan, odlučan sagledati sva rješenja iz različitih kutova, uključujući prikupljanje podataka, tehnološke inovacije, upravljanje smećem i klanje naveliko," stoji u oglasu.

Čelnici New Yorka generacijama pokušavaju kontrolirati populaciju glodavaca, no prizori ovih životinja u parkovima, na pločnicima i drugim mjestima u gradu sve su češći. Newyorški štakori preživjeli su napore bivšeg gradonačelnika Billa de Blasija koji je utrošio milijune dolara na češće skupljanje smeća i bolje inspekcije stanovanja u ciljanim četvrtima. Grad je pokrenuo i program korištenja suhog leda za gušenje štakora u njihovim skrovištima.

Dok je bio predsjednik četvrti Brooklyn, Adams je predstavio zamku koja se sastoji od kante napunjene otrovnom juhom u kojoj bi se štakori utopili namamljeni mirisom hrane. Sada njegov ured traži vrhunskog birokrata koji bi postao zaštitno lice gradskih napora za iskorjenjivanje štakora i edukaciju.

"Lukavi, proždrljivi i plodni štakori legendarni su po svojim vještinama preživljavanja, ali ne upravljaju oni ovim gradom, nego mi", stoji u objavi koju prenosi Associated Press.

New York je u cijelom SAD-u poznat po velikom broju štakora. Prema podacima vlade, građani New Yorka prijavili su da su vidjeli štakora čak 21 tisuću puta od početka godine do kraja rujna, što je 71% više nego u isto vrijeme 2020. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije