Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA VOŽNJA

Nevjerojatan prizor: Spustili sjedala i spavali, auto sam jurio više od 150 km/h

Your Tesla could explain why it crashed. But good luck getting its Autopilot data
Foto: Chris Walker/Newscom/PIXSELL
18.09.2020.
u 09:09

Nakon što je policija uključila rotacijska svjetla, druga su se vozila maknula s puta, a Teslin Model S ubrzao je jer je prometni trak bio prazan

Kanadska policija podigla je optužnicu protiv muškarca kojeg su uhvatili kako spava dok je njegov samovozeći automobil Tesla jurio više od 150 km/h.  

Prema riječima policije, oba prednja sjedala bila su potpuno spuštena, a vozač i suvozač su spavali. Nakon što je policija uključila rotacijska svjetla, druga su se vozila maknula s puta, a Teslin Model S je ubrzao jer je traka bila prazna, javlja BBC.

– U policiji radim više od 23 godine, i to većinu vremena u provedbi zakona o prometu, ali zanijemio sam kada sam vidio ovaj prizor. Nikad prije nisam vidio nešto slično, ali naravno prije nije niti postojala takva tehnologija – kazao je jedan od policajaca.

Incident se dogodio u srpnju kada ga je policija kaznila zbog prebrze vožnje i oduzela mu vozačku dozvolu na 24 sata. No naknadno je podignuta i optužnica koja ga tereti za opasnu vožnju, za što će mu se suditi u prosincu.

Inače, Teslini automobili trenutačno rade na drugoj razini autopilota, koji zahtijeva od vozača da bude oprezan i spreman za djelovanje, s rukama na volanu. Osnivač Tesle Elon Musk rekao je da očekuje da će do kraja godine njegova vozila biti potpuno autonomna, s tek malom potrebom za intervencijom vozača. Međutim, dodao je da postoji "mnogo malih problema" koje će trebati riješiti stvarnim testiranjem.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Teslin Model 3 zabio se u prevrnuti kamion

Ključne riječi

Komentara 16

MA
maestral
11:21 18.09.2020.

Apsurd je kažnjavati vozača kada nije ni upravljao vozilom. Ima i alibi, spavao je. Treba kazniti auto.

Avatar petarikverc
petarikverc
11:33 18.09.2020.

"Nikad prije nisam vidio nešto slično, ali naravno prije nije niti postojala takva tehnologija – kazao je jedan od policajaca." Sinek, kak nisi? Mogel si ovde dojti prije 50-100 godina kad nije trebala nova tehnologija da kočijaša i kompu mrtvee pijane (pravi) konjeki na platonu dovedu doma, pravo u dvorište!

BE
berija
10:16 18.09.2020.

Meni ovo izgleda kao dobar promidžbeni trik. Gotovo svi mediji ovo će prenijeti i to besplatno. Pametan je taj Elon, pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije