Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI-MEDIA

Nevenka Jurak: Barišić i ja nismo ljubavnici i ne živimo zajedno

jurak
Foto: Screenshot: HTV
1/3
01.02.2010.
u 19:34

Od 2001. godine do danas surađivali smo sa 22 državne tvrtke, što ne znači da smo za njih odrađivali cjelokupne marketinške usluge, već samo manji dio - poručuje Jurak.

Nevenka Jurak, vlasnica Fimi-Medije čije poslovanje istražuje Uskok zbog pogodovanja pri dobivanju poslova s javnim poduzećima, s novinarima ne razgovara uživo. Zapravo, ne razgovara uopće. Sve eventualne izjave dogovaraju se preko njezina odvjetnika Krešimira Vilajtovića, odnosno njezinih suradnika u Fimi-Mediji. 
Na pitanja isključivo odgovara mailom pa je tako nastao i ovaj intervju.

Budući da je uz Mladena Barišića i bivšeg premijera Sanadera jedan od glavnih likova u priči o namještanju poslova i izvlačenju novca iz državnih tvrtki, upitali smo je o njezinu odnosu s Barišićem, o sastanku u Vladi s direktorima javnih poduzeća, o Uskokovoj istrazi...

>>Mladen Barišić: O sastanku u Vladi ne znam ništa! Uskok me nije ispitao

Damir Mihanović, član uprave Croatia osiguranja prvi je Uskokov svjedok o sastanku koji je u proljeće 2007. godine održan u Vladi kada su Sanader i Barišić direktorima javnih poduzeća sugerirali da marketinške poslove dodjeljuju vašoj tvrtki Fimi-Mediji. Jeste li znali za taj sastanak?
- Ne mogu komentirati sastanak jer sam za njega čula tek iz medijskih napisa.

Zašto mislite da su sugerirali da javna poduzeća surađuju baš s vašom tvrtkom?
- Ne mogu komentirati nikakvo sugeriranje suradnje jer, ponavljam, za sastanak sam čula tek prije nekoliko dana iz medijskih napisa.

Jeste li poslije Mihanovićeva javnog istupa o sastanku u Vladi pozvani na razgovor u Uskok?
- Ne.

Jeste li dosad bili na razgovoru u Uskoku, osim što su vam izuzeli dokumentaciju iz tvrtke o poslovima s državnim tvrtkama?
- Ne.

Preporuke klijenata

Bojite li se eventualna ishoda istrage koju Uskok vodi o suradnji vaše tvrtke s državnim poduzećima?
- Ne, moje je poslovanje u skladu sa zakonom.

Otkad poznajete gospodina Barišića i jesu li točne informacije da živite zajedno, odnosno da ste nevjenčani par?
- Gospodina Barišića poznajem više od 20 godina, ne živimo zajedno niti smo nevjenčan par. Odgovaram na ovo pitanje iako je to zadiranje u privatnost.

Poznajete li gospodina Sanadera?
- Vidjela sam ga jednom na otvaranju autoceste, ali nismo ostvarili nikakav kontakt.

S koliko je državnih tvrtki Fimi-Media surađivala?
- Od 2001. godine do danas surađivali smo (tijekom 9 godina) s oko 25 privatnih tvrtki i 22 državne tvrtke, što ne znači da smo za njih odrađivali cjelokupne marketinške usluge, već samo manji dio.

Iz Uskoka je potvrđeno da imaju iskaze više svjedoka koji govore o sugestiji da se surađuje s Fimi-Medijom te potvrđuju da istražuju je li vam se pogodovalo. Kako to komentirate?
- Neka mjerodavne službe rade svoj posao i to ne mogu komentirati. 
Želim napomenuti da sam dio poslova dobivala putem javnih natječaja, a drugi dio putem preporuka zadovoljnih klijenata koje su rezultat mojeg rada i rada mojih suradnika. Svi smo zajedno radili i po 16 sati u danu kako bismo zadovoljili klijente i opravdali svoj rad.

Želim napomenuti da mi ne radimo kompletne marketinške usluge za državne tvrtke, već samo dio, a također radimo za privatne tvrtke.

Direktori javnih poduzeća svjedoče da ste bili vrlo nezadovoljni kad bi se za neki posao trebao raspisati javni natječaj te da ste prigovarali da u drugim tvrtkama to ide mnogo brže. Kako to komentirate?
- Nažalost, ne mogu komentirati direktore javnih poduzeća jer nikad nisam prigovarala. Ispunjenje sve dokumentacije za natječaje moja je zakonska obveza.

Zašto hajka na mene?

Bivši je premijer ustvrdio kako Mihanović gnusno laže te da je riječ o neviđenoj hajci na njega. Smatrate li i vi možda da je u vašem slučaju riječ o hajci?
- Njihove odnose ne mogu komentirati, ali mi je totalna nepoznanica zbog čega je tolika medijska hajka na mene.

Je li vam sada, s obzirom na sve, žao što ste većinu poslova dobivali od javnih poduzeća?
- Javna su nam poduzeća klijenti kao i svi ostali i sav je posao odrađen krajnje profesionalno bez obzira na to je li klijent u privatnom ili državnom vlasništvu.

Kao što sam već navela, većina je naših klijenata u privatnom vlasništvu i čak ni za njih nismo odrađivali kompletne marketinške usluge, a kamoli za javne tvrtke. U javnim se tvrtkama marketinškim aktivnostima bave i druge agencije, a ne samo Fimi-Media.

Ništa nečasno

Kada je osnovana Fimi-Medija?
- Fimi-Media osnovana je 2001. godine.

Koliko iznose prihodi vaše tvrtke sada u usporedbi s početkom poslovanja?
- Prihodi su porasli razmjerno povećanju opsega poslovanja. Točni podaci dostupni su javnosti posredstvom FINA-e. 
Napominjem da mi nije jasno zašto se mene napada jer u državnim tvrtkama rade i druge agencije. Želim istaknuti kako nisam ništa nezakonito i nečasno radila te sam uvjerenja da će institucije ove države, u koje dakako spada i Uskok, to dokazati te zaštititi mene, moju obitelj i moje djelatnike od ovoga do sada nedoživljena nasrtaja na mene.

Komentara 48

KR
krenica
21:38 01.02.2010.

Ma nije istina da se oni hebu izmađu sebe . Dobro oni hebu sve nas. thank you.

DA
danielzg
23:55 01.02.2010.

BILI-TARTUF ova Jurak je sposobna u svom poslu isto kao što si ti sposoban u gramatici i pravopisu! Čudi me šta USKOK čeka i zašto SANADER, JURAK I BARIŠIĆ nisu u Remetincu još, dokad će USKOK i Bajić zatvarati sitinee ribe a ove glavne kriminalce puštati da po medijima glume svece!

AN
ana
21:32 01.02.2010.

Ovdje je ključno, čini se, ono \"više\" od 20 godina, kad smo svi bili veseli i mladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije