Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Dubrovniku vraćena struja, gradonačelnik prozvao ugostitelje

Bili su potrebni veći radovi da se struja vrati
21. lipnja 2019. u 17:03 42 komentara 9791 prikaza
Dubrovnik bez struje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

U dijelu dubrovačke jezgre i na Pilama jučer je došlo do nestanka struje, što je izazvalo popriličan kaos u najvažnijem turističkom gradu Hrvatske. 

Ilustracija/krađa novčanika krađe novčanika U Dubrovniku s turističkom sezonom počela i sezona džepara

Struja je nakon nekog vremena vraćena, a mnogi restorani i objekti su bili zatvoreni zbog toga. Kako prenosi Dubrovački dnevnik, HEP je priznao da je došlo do ozbiljnog kvara koji će zahtijevati velike radove.

Dubrovnik bez struje | Autor : Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Do nestanka je došlo jer je izgorio transformator u trafostanici na Pilama. U gradu je vladala posebna regulacija prometa, prenosi Dubrovački vjesnik.

Stanovnici, iznajmljivači i ugostitelji bili su zabrinuti zbog turista, ali i robe u hladnjačama koja se mogla otopiti.

Ovo nije prvi nestanak struje, ali nijedan nije bio ovako dugotrajan.

– Sustav je preopterećen najvećim dijelom zbog brojnih klimatizacijskih uređaja, ali i drugim stvarima koje su tu za pružanje usluga u ugostiteljstvu. Očito to sve skupa nije moglo izdržati pa je došlo do ovoga. HEP inače radi na poboljšanju sustava, prije smo imali značajnih problema kojih sad nema u tolikoj mjeri i struje manje nestaje, a ovo je izdvojeni slučaj – rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković te nastavio:

Mato Franković održao konferenciju za novinare | Autor : Grgo Jelavic/PIXSELL Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

– Ne vidim tu nešto dramatično i to nas ne treba posebno zabrinjavati.  Pročitao sam negdje kako su ugostitelji i vlasnici apartmana ljutiti, ali mislim da oni nisu išli pitati u HEP koliko će uređaja ugraditi i prije toga nisu vodili računa o tome hoće li zbog toga netko ostati bez struje. To je sistem spojenih posuda i, evo, vjerujem da je kvar kratkog daha i nadam se da će biti brzo popravljen –zaključio je.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

  • DC:

    Svi su za solarnu energiju na papiru. Stvarnost je nesto drugo.

  • Petar1234:

    Ovo je nemarnosti HEPa koji ne prati dovoljno dobro porast potrebe za el. energijom preko ljeta. Sigurno se je moglo temeljem praćenja rasta potrošnje u prošlogodišnjim ljetnim mjesecima predvidjeti potrebu i rast za ovo ljeto. HEP nije obavio kvalitetno praćenje ... prikaži još! i projekciju rasta potrošnje, a nije pretjerano radio ni na pričuvnoj opciji za slučaj ispada pimarnog dijela sustava.

  • nešperlin:

    Bar će ljudi malo odmoriti od posla...svako zlo za neko dobro