Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJAN KVAR

U Dubrovniku vraćena struja, gradonačelnik prozvao ugostitelje

Dubrovnik bez struje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/13
21.06.2019.
u 17:03

Bili su potrebni veći radovi da se struja vrati

U dijelu dubrovačke jezgre i na Pilama jučer je došlo do nestanka struje, što je izazvalo popriličan kaos u najvažnijem turističkom gradu Hrvatske. 

Struja je nakon nekog vremena vraćena, a mnogi restorani i objekti su bili zatvoreni zbog toga. Kako prenosi Dubrovački dnevnik, HEP je priznao da je došlo do ozbiljnog kvara koji će zahtijevati velike radove.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Do nestanka je došlo jer je izgorio transformator u trafostanici na Pilama. U gradu je vladala posebna regulacija prometa, prenosi Dubrovački vjesnik.

Stanovnici, iznajmljivači i ugostitelji bili su zabrinuti zbog turista, ali i robe u hladnjačama koja se mogla otopiti.

Ovo nije prvi nestanak struje, ali nijedan nije bio ovako dugotrajan.

– Sustav je preopterećen najvećim dijelom zbog brojnih klimatizacijskih uređaja, ali i drugim stvarima koje su tu za pružanje usluga u ugostiteljstvu. Očito to sve skupa nije moglo izdržati pa je došlo do ovoga. HEP inače radi na poboljšanju sustava, prije smo imali značajnih problema kojih sad nema u tolikoj mjeri i struje manje nestaje, a ovo je izdvojeni slučaj – rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković te nastavio:

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

– Ne vidim tu nešto dramatično i to nas ne treba posebno zabrinjavati.  Pročitao sam negdje kako su ugostitelji i vlasnici apartmana ljutiti, ali mislim da oni nisu išli pitati u HEP koliko će uređaja ugraditi i prije toga nisu vodili računa o tome hoće li zbog toga netko ostati bez struje. To je sistem spojenih posuda i, evo, vjerujem da je kvar kratkog daha i nadam se da će biti brzo popravljen –zaključio je.

Ključne riječi

Komentara 42

DC
DC
14:23 21.06.2019.

Svi su za solarnu energiju na papiru. Stvarnost je nesto drugo.

PE
Petar1234
14:23 21.06.2019.

Ovo je nemarnosti HEPa koji ne prati dovoljno dobro porast potrebe za el. energijom preko ljeta. Sigurno se je moglo temeljem praćenja rasta potrošnje u prošlogodišnjim ljetnim mjesecima predvidjeti potrebu i rast za ovo ljeto. HEP nije obavio kvalitetno praćenje i projekciju rasta potrošnje, a nije pretjerano radio ni na pričuvnoj opciji za slučaj ispada pimarnog dijela sustava.

NE
nešperlin
15:29 21.06.2019.

Bar će ljudi malo odmoriti od posla...svako zlo za neko dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije