Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Nepravomoćna presuda detaljno obrazložena na 500 stranica

Zagreb: Petar Pripuz na sudu gdje su u tijeku završne riječi u slučaju Agram
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
19.02.2023.
u 18:57

U osuđujućem dijelu nepravomoćne presude petero optuženika osuđeno je na uvjetne i zatvorske kazne

Naravno da je određen broj ljudi u Gradu Zagrebu zaposlen potpuno legalno na radna mjesta za koja su imali sve potrebne kvalifikacije. To nisu bile nisu bile visoke pozicije, već se na njima trebao odrađivati konkretan posao. Međutim, jednako tako u Gradu Zagrebu postoji i puno nepotrebnih i izmišljenih radnih mjesta...

Stoji to, među ostalim, u vrlo detaljnom, pisanom obrazloženju nepravomoćne presude u aferi Agram, koja se bavila Milanom Bandićem i načinom na koji je 20 godina vodio Zagreb. Bandić nije dočekao nepravomoćnu presudu donesenu u lipnju lani jer je preminuo. Da je poživio, sudeći po kaznama koje su izrečene zbog nezakonitih zapošljavanja i korištenja službenih voza u privatne svrhe, danas bi Bandić bio "stanovnik" Remetinca.

Nepravomoćnu presudu donijelo je vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Rahele Valentić, a pisano obrazloženje ima oko 500 stranica. Vrlo detaljno su analizirani iskazi svjedoka, obrane optuženika, dokumentacija te je dan presjek cijelog postupka. Obrazložen je i oslobađajući dio nepravomoćne presude koje se odnosio na Petra Pripuza i problem zbrinjavanja otpada, kao i dio koji se odnosio na zamjene gradskih zemljišta. Što se tiče osuđujućeg djela presude, u tom djelu su petorica optuženika nepravomoćno su osuđeni u rasponu od uvjetnih kazni do godinu i dva mjeseca zatvora. 

VIDEO Voditelj molitelja na Trgu: Nevjerojatno je da nas nazivaju radikalnima samo zato što molimo krunicu

Komentara 1

TA
Tarantula
07:52 20.02.2023.

Dajte im rad za opće dobro u nekome nadzornom doboru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije