Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Laktašić

"Nema štrajka, školska godina može normalno početi"

ribić, laktašić, mihalinec
Marko Lukunić/PIXSELL
24.08.2010.
u 14:20

- Primijeni li se najavljeni model rebalansa kojim se neće dirati plaće, štrajka neće biti - kaže Laktašić.

Nema štrajka, školska godina može normalno početi primijeni li se najavljeni model rebalansa kojim se neće dirati plaće, poručuje Zvonimir Laktašić, šef učiteljskog sindikata s današnje konferencije za novinare sindikata Vertikale obrazovanja.

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti istaknuo je da je rješenje za proračun na prihodovnoj strani, gdje vlada, kaže, hiperliberalna situacija jer izostaju brojni porezi, kao što su porez na dobit, kamate, imovinu... Govoriti da je to što se ne režu plaće mjera bez ekonomskog učinka, bespredmetno je kad je riječ o 300 tisuća ljudi koji, sa svojim obiteljima, znače i 1,2 milijun potrošača, kaže Ribić.

Ribić je pozvao i guvernera Rohatinskog da stvari sagleda iz više aspekata, jer tvrdnje da se banke moraju poštedjeti zvuče, kaže, uskogrudno.

- Rohatinskom su neupitni rezultati ulili osjećaj da može uređivati cjelokupnu politiku. U redu, ali onda neka izađe na izbore, možda ćemo ga svi podržati, ali ne može nametati volju monetarne politike jer to i te kako ima implikacije na društvene odnose - poručuje Ribić.

Komentara 9

OB
-obrisani-
14:38 24.08.2010.

hihihi,da

PI
Pippo9
14:40 24.08.2010.

Vlada je ispunila obećano tako da nema nikakve potrebe za štrajkovima i prosvjedima

Avatar atrpimir
atrpimir
10:26 25.08.2010.

kad će referendum ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije