Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni nakon pregovora

Nema dogovora: Štrajk u bolnicama se nastavlja

ivica babić
24.09.2013.
u 17:57

Vlada nema volje ni želje riješiti spor, nije se očitovala na naš zahtjev, a mi smo prije 45 dana predložili tekst kolektivnog ugovora, rekao je dr. Ivica Babić

Štrajk u bolnicama se nastavlja, nikakav dogovor nije postignut - rezultat je to nakon šest sati pregovora između ministra Rajka Ostojića i sindikata zdravstvenih radnika u štrajku.

- Vlada nema volje ni želje riješiti spor, nije se očitovala na naš zahtjev, a mi smo prije 45 dana predložili tekst kolektivnog ugovora u cijelosti i htjeli smo da kažu što u njemu nije u redu pa da o tome pregovaramo. Vlada se nije očitovala i sve se svodi na kupovinu vremena - rekao je dr. Ivica Babić kazavši da se štrajk nastavlja te da liječnički i sindikat medicinskih sestara sutra neće doći na zakazane pregovore na koje je pozvan i granski sindikat Spomenke Avberšek.

Na novinarsko pitanje o situaciji o virovitičkoj bolnici Babić je rekao da je ravnateljica radila po nalogu ministra te je on neće smijeniti.

Kazao je da je u virovitičkoj bolnici bio Državni inspektorat, ali nisu zvali niti njega ni sindikalnu povjerenicu da daju iskaz. Što se tiče drugih bolnica, dodaje Babić, pritisci se smiruju.

Ostojić: Dežurstva se moraju plaćati

Ministar Ostojić kazao je pak da će Babića i Anicu Prašnjak najvjerojatnjie zvati opet sutra. - Prijepor su, po njima, dežurstva, ali ona se moraju plaćati i plaćaju se po hrvatskim propisima i europskoj praksi, rekao je Ostojić.

>> Rajko Ostojić: Vjerujem da ćemo u roku od 10 dana postići dogovor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije