Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ne vjerujem u raslojavanje u HDZ-u zbog IK, članovi vrlo otvoreno razgovaraju'

HDZ je velika stranka, koja pokriva veliki dio političkog spektra, tako da kod naših članova postoje različita razmišljanja o nekim temama, i nismo to nikad skrivali, istaknuo je Jandroković
17. ožujka 2018. u 13:37 14 komentara 459 prikaza
Gordan Jandroković
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas u Osijeku kako ne vjeruje da bi zbog rasprava o Istanbulskoj konvenciji (IK) moglo doći do raslojavanja i podjela u HDZ-u, naglasivši da je HDZ velika stranka koja pokriva veliki dio političkog spektra, a članovi o svim temama vrlo otvoreno razgovaraju.

Andrej Plenković Plenkovićeva interpretacija U izjavi će pisati: Konvencija ne sadrži rodnu ideologiju

Nakon sjednice proširenog osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a na upit novinara hoće li najava unutarstranačkog referenduma o Istanbulskoj konvenciji značiti početak raslojavanja i ozbiljnijih podjela u stranci Jandroković je u izjavi novinarima kazao kako ne vjeruje u takvu mogućnost.

HDZ je velika stranka, koja pokriva veliki dio političkog spektra, tako da kod naših članova postoje različita razmišljanja o nekim temama, i nismo to nikad skrivali, istaknuo je Jandroković.

Dodao je kako se o svim tim temama u HDZ-u danas vrlo otvoreno razgovara. Rekao je da je i na današnjem sastanku bilo članova koji su propitivali zašto se to treba učiniti u ovome trenutku, ali je nakon argumentirane rasprave bilo "potpuno jasno da je velika većina članica i članova stranke na crti politike koju vodi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković".

Drugačije razmišljanje nije nikakav problem 

Što se tiče onih koji drugačije razmišljaju to nije nikakav problem, no naša je zadaća da kroz raspravu i argumente dođemo do stajališta koje će očuvati jedinstvo unutar HDZ-a i osigurati da Vlada može nastaviti normalno funkcionirati, sve do kraja mandata, poručio je Jandroković.

Traže odgodu ratifikacije Utemeljitelji HDZ-a Zadarske županije traže unutarstranački referendum o Istanbulskoj konvenciji

Glavni tajnik HDZ-a kazao je kako se na sjednici proširenog osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a, održanoj u sklopu redovitih obilazaka županijskih organizacija, raspravljalo i o drugim političkim temama, a velika većina sudionika rasprave iskazala je potporu politici vrha stranke i predsjednika i premijera Plenkovića.

Pojasnio sam vrlo argumentirano zašto smatram da je vrlo važno ratificirati tu konvenciju te predstavio glavne konture interpretativne izjave, koja će ići uz tu konvenciju, i čini mi se da je velika potpora, koju u ovom Županijskom odboru imamo za to, jasan znak da nastavimo dalje, naglasio je Jandroković

Predsjednik županijskog HDZ-a i župan Ivan Anušić kazao je da je najzanimljivija tema sjednice bila Istanbulska konvencija, dodavši kako se ne očekuju "apsolutno nikakvi problemi ili zastoji u proceduri".

HDZ je velika stranka koja otvoreno razgovara i raspravlja na svojim sastancima, ali na demokratski način donosi zaključke, i te zaključke provodi, rekao je Anušić.

Gordan Jandroković
1 / 15
Breznica: Sastanak Kluba zastupnika HDZ-a na čelu s premijerom Plenkovićem
Franko Vidović podržao Bernardića Vidović: SDP će podržati samo cjelovitu Istanbulsku konvenciju Breznica: Sastanak Kluba zastupnika HDZ-a na čelu s premijerom Plenkovićem Kako će glasati Plenković ima većinu, ratifikacija ovisi o tekstu ograde Davor Bernardić 'Zašto nas dijeliti?' Bernardić otkrio u kojem slučaju SDP neće prihvatiti ratifikaciju Istanbulske konvencije
Zagreb: Ministar Božinović najavio donošenje najstrožih mjera u drugom valu koronavirusa
NOVE RESTRIKCIJE
Hrvatska od vikenda pod strožim mjerama: Aktivira se i Arena Zagreb za lakše bolesnike
Generacija NOW
Donacijski program Hrvatskog Telekoma
Generacija NOW: 700 tisuća kuna za obrazovanje STEM kadrova
 • genex:

  njonjina politička karijera se bliži kraju.završiti će kao i drugarica mu kosorica.narodu samo treba objasniti da su ovaj hdz i sdp, te ostala politička žgadija (hns,hss,ids i pupovac), svi iz istog političkog legla.banda nas je gotovo uništila u ovih 25 godina.

 • Avatar vlaaha
  vlaaha:

  Pa kako je onda anemični sin vojne lekarke i ćaleta partijskog sekretara bez dogovora i razgovora naredio usvajanje navedene konvencije?

 • Avatar moderaturaVLječetnička
  moderaturaVLječetnička:

  Koja cenzura, brišu se komentari gdje se nikoga ne vrijeđa. Medijski inkvizitori i komesari guše slobodu govora....