Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO ZA VIKEND?

Ne propustite 100. obljetnicu Kotarske izložbe vina

krk
Arhiva VL
10.06.2010.
u 23:04

Predstaviti svoja vina na radost svekolikih obožavatelja krčkih gastronomskih delicija i ljubitelja vrsnih hrvatskih vina.

Prvi pravi sunčani vikend ove godine iskoristite za bijeg iz grada, i to prema Krku. Ondje se ovaj vikend obilježava 100. obljetnicu Kotarske izložbe vina, koja se s pravom može podičiti kao jedna od prvih takvih manifestacija na našim hrvatskim prostorima. Od tada se, kažu, organizatori, počela pisati moderna gospodarska povijest otoka Krka,  1885. godine osnutkom “Kotarske Gospodarske Zadruge u Krku.

Tri dana hedonizma
Krčka vinska Promenada, kako je naziv manifestacije, imat će osim slavljeničkog, i radno obilježje jer će petnaest poznatih hrvatskih vinara - svaki u jednom od petnaest renomiranih krčkih ugostiteljskih objekata - predstaviti svoja vina na radost svekolikih obožavatelja krčkih gastronomskih delicija i ljubitelja vrsnih hrvatskih vina.

Program Promenade započinje u petak, 11. lipnja u 12 sati svečanim otvorenjem u krčkom Kaštelu, a nastavlja se u poslijepodnevnim satima 11., te 12. i 13. lipnja u ugostiteljskim objektima Grada Krka. 

- Pozvali smo tako petnaest značajnih hrvatskih vinara, koji će svaki u jednom od petnaest renomiranih krčkih ugostiteljskih objekata imati priliku predstaviti svoja vina na radost svekolikih obožavatelja krčkih gastronomskih delicija i ljubitelja vrsnih hrvatskih vina - kaže direktorica TZ grada Krka Nataša Jurina.

Kušanje vrhunskih vina
Na Krku će, dodaje, gostovati Zlatan Plenković, Tomislav Tomac, Anton Katunar, Ivan Volarić, Franjo Toljanić, Moreno Degrassi, Giordano Peršurić, Ivan Čobanković, Davor Zdjelarević, Moreno Coronica, Ante Grabovac i PZ Vrbnik.

Nudit će butelje po primjerenim cijenama kako bi ista bila dostupna većini strastvenih vinoljubaca, a potruditi će se da i slučajnom namjerniku omoguće kušanje svojih delicija.

Za one koji žele doznati više organizirana su tematska predavanja gostima kojima će se približiti vrijeme i prilike iz konca 19. i početka 20. stoljeća, u životima vinara i ugostitelja: Budite nam dragi gosti - pozivaju Krčani!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije