Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za riblje sutra

Ne promijenimo li navike, već 2048. ostat ćemo bez ribe na tanjuru

Riba
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
21.07.2018.
u 06:30

Nismo svjesni da je u moru sve manje ribe.

Ne promijenimo li potrošačke navike, nećemo trebati ni zamišljati planet bez ribe u moru ili na tanjuru jer bi nas, prema prognozama, takva sudbina mogla zadesiti već 2048. godine, priopćili su iz WWF-a (Svjetskog udruženja za zaštitu prirode) Adria.

Kako bi upozorio na taj problem, WWF je u okviru projekta #FishForwardEU u zagrebačkom Art parku okupio poznate ulične umjetnike Borisa Baru, Ivana Oštarčevića, Modul Osam, Kopito Zla, Ivana Kovačevića i Ribafisha, koji su “ribljim” grafitima i karikaturama oduševili posjetitelje.

– Ljudi nisu svjesni da je more prazno ili ne znaju što mogu učiniti po tom pitanju. Takva neinformiranost ima utjecaj ne samo na prirodu i more, nego i na ljude kako kod nas tako i u zemljama u razvoju. Oni zaista ovise o tome kupujemo li mi proizvode iz ribarstva iz održivih izvora – istaknula je Martina Šubašić, voditeljica projekta Fish Forward u WWF Adriji.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ivica48
ivica48
08:49 21.07.2018.

Nije važno za girice samo da nestane prasetine onda je problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije