Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školska godina

Nastava završava ranije, a proljetni praznici kraći

vrtić, škola
Siniša Kanižaj/PIXSELL
03.02.2011.
u 14:28

U Šibensko-kninskoj županiji učenici će ove godine školsku godinu završiti tjedan ranije, 9. lipnja - razlog su velike vrućine početkom lipnja

ŠIBENIK – Učenici osnovnih škola u Šibensko-kninskoj županiji ove će godine imati kraće proljetne praznike, no zbog toga će im školska godina biti kraća tjedan dana, kako je odlučeno. Naime, na zahtjev ovdašnjih školskih ravnatelja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa odobrilo je kraćenje proljetnih praznika za četiri radna dana pa će školarci ove godine biti oslobođeni odlaska na nastavu samo dva dana prije uskrsnih blagdana, odnosno 21. i 22. travnja.

No skratit će se i školska godina, koja će ovoga puta završiti 8. lipnja, a ne 15. lipnja, kako je to bilo planirano. Prosvjetari su svoj zahtjev obrazložili velikim vrućinama koje na dalmatinskom području već počinju početkom lipnja, ranije nego nekada, a što onda loše djeluje na sposobnost učenika da usredotočeno prate nastavu i pripremaju se za ispite i druge školske obveze u tom završnom razdoblju školske sezone. Uz to, predugi proljetni praznici učenicima su stvarali dodatne poteškoće zbog svoje duljine pa bi brojni đaci "ispali" iz uobičajene školske dinamike Uoči završetka nastave, smatra se.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Karlek1
13:28 10.02.2011.

Ne znam zašto su ljetni praznici tako dugi... čak 3 mjeseca !? Dakle dva tjedna proljetnih praznika su kao previše jer se gubi dinamika učenja djece, a kako to da se ne gubi dinamika učenja i uopće veza sa školom u čak 3 ljetna mjeseca škole !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije