Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oružani napad

Napadač na Appleovu trgovinu u Amsterdamu uhićen, talac na sigurnom

Hostage incident in Amsterdam
Foto: TOBY STERLING/REUTERS
1/6
23.02.2022.
u 07:54

Muškarac koji je držan na nišanu uspio je pobjeći, a otmičar ga je slijedio van. Policija je svladala napadača ispred zgrade.

Oružani napad na Appleovu trgovinu u središtu Amsterdama okončan je nakon šest sati, talac je na sigurnom a počinitelj uhićen, rekle su vlasti u utorak.

Muškarac koji je držan na nišanu uspio je pobjeći, a otmičar ga je slijedio van. Policija je svladala napadača ispred zgrade, rekla je policija.

Iz trgovine već su uspjeli pobjeći deseci ljudi, također neozlijeđeni. Policija nije rekla koliko ih je pobjeglo. Lokalni mediji objavili su da su bili deseci.

Dutch police officers stand near an Apple store in central Amsterdam during a hostage incident in the store, in Amsterdam, Netherlands February 22, 2022. REUTERS/Piroschka van de Wouw Photo: Piroschka van de Wouw/REUTERS
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS

Snimke i fotografije dijeljene na društvenim medijima pokazuju napadača koji prijeti pištoljem nenaoružanom muškarcu. Svjedoci su rekli da su čuli nekoliko pucnjeva, prema lokalnim medijima.

Pljačka je policiji prijavljena oko 16.40 sati, a ubrzo nakon prijave na mjesto događaja poslani su pripadnici specijalne policije.

Dutch police is seen near an Apple store in central Amsterdam during a hostage incident in the store, in Amsterdam, Netherlands February 22, 2022. REUTERS/Toby Sterling Photo: TOBY STERLING/REUTERS
Foto: TOBY STERLING/REUTERS

Trg Leidensplein ispražnjen je i ograđen, a obližnji kafići i kazališta zatvoreni. Za vrijeme policijske operacije nad mjestom događaja kružio je helikopter.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije