Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DÜSSELDORF

Zbog napada sjekirom uhićen 36-godišnjak iz bivše Jugoslavije s 'očitim mentalnim problemima'

Düsseldorf
Foto: STAFF/REUTERS/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.03.2017.
u 07:09

Policijski glasnogovornik rekao je ranije da je osumnjičenik teško ozlijeđen, a motiv nije otkriven

Napadač naoružan sjekirom ozlijedio je u četvrtak navečer sedmero osoba na željezničkom kolodvoru u Düsseldorfu na zapadu Njemačke. Tri osobe teško su ozlijeđene.

Kako prenosi RT, uhićen je 36-godišnjak iz bivše Jugoslavije koji živi u Wuppertalu, 28 kilometara od Düsseldorfa, i ima očiti problem s mentalnim zdravljem, priopćila je policija.

Policija je ranije rekla da nije poznato je li napadač djelovao sam, jer su kamere snimile još jednog čovjeka kako brzo bježi s mjesta događaja. Nakon što je pretraga dovršena, policija je izvijestila da preliminarna istraga ukazuje na to da je bio samo jedan napadač.

Policijski glasnogovornik rekao je ranije da je osumnjičenik teško ozlijeđen, a motiv nije otkriven. Dodao je da nema ozbiljne prijetnje od novih napada.

Ozlijeđeni nisu u životnoj opasnosti, rekao je prethodno glasnogovornik. Promet je potpuno prekinut na kolodvoru u Düsseldorfu. Helikopteri i velik broj policajaca raspoređeni su oko mjesta napada, piše portal dnevnika Bild.

Njemačke vlasti na oprezu su zbog džihadističke prijetnje Njemačkoj, napose nakon napada kamionom na božićni sajam u Berlinu, za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država i u kojemu je poginulo 12 ljudi. Džihadistički pokret jača u zemlji zadnjih godina. Službe za unutarnje obavještavanje procjenjuju da je u zemlji desetak tisuća radikalnih islamista, među kojima je 1600 onih za koje se sumnja da bi mogli posegnuti za nasiljem.

>> VIDEO Nijemac (35) autom se zabio u pješake i jednog ubio, ozlijeđena i Bosanka

>> Izbjegnuto novo krvoproliće: njemački specijalci uhitili dvojicu braće s Kosova, planirali napad na trgovački centar

Ključne riječi

Komentara 68

NP
npravednost
00:03 10.03.2017.

Vidimo da je integracija isilovih aktivista u njemačkoj u punom jeku ! Sjekirom po ljudima na željezničkoj stanici ! Di su sada ljevičarsko-liberalni pametnjakovići koji su vrištali na Orbana kad je prije 3 godine na ovo upozoravao ! Kad je je podizao žicu kukuriku diletanti su ga uspoređivali sa nacistima . Nešto ih ne čujem sad , umuknuli ?!? Kako to

BU
Bulaba
22:04 09.03.2017.

Student, doktor ili inženjer?

PA
Pajkoslava2
22:05 09.03.2017.

Merkelice, spavas li mirno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije