Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestali vojnici

Nakon 62 godine pronađeni ostaci poginulih u zrakoplovnoj nesreći!

Aljaska
Hinrich B/DPA/PIXSELL
19.06.2014.
u 11:35

Zrakoplov se srušio 22. studenog 1952. godine dok je letio iz Vojne baze McChord u Washingtonu prema Vojnoj bazi Elmendorf na Aljasci.

62 godine nakon zrakoplovne nesreće na Aljasci pronađena je olupina američkog zrakoplova C-124 Globemaster u kojem je letio 41 putnik i 11 članova posade, piše ArkLatex.  

Kod olupine zrakoplova pronađeno je i 17 tijela vojnika. Zrakoplov se srušio 22. studenog 1952. godine dok je letio iz Vojne baze McChord u Washingtonu prema Vojnoj bazi Elmendorf na Aljasci.

Olupina pronađena 2012. godine

Potraga za zrakoplovom, članovima posade i putnicima nije mogla odmah početi zbog loših vremenskih uvjeta, a krajem studenog i početkom prosinca 1952. godine spasioci nisu mogli pronaći vojnike ni zrakoplov.

Olupinu je tek 9. lipnja 2012. godine primijetila posada helikoptera Nacionalne straže Aljaske te je počela akcija identifikacije stradalih vojnika. Dosad su identificirani ostaci 17 vojnika iz te tragične nesreće.

>>U zrakoplovnoj nesreći poginuo Rockefellerov praunuk

>>Nude 5 milijuna dolara 'zviždaču' koji otkrije sudbinu nestalog Boeinga!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije